Трима гръдни хирурзи извършиха за пръв път в страната ни

...
Трима гръдни хирурзи извършиха за пръв път в страната ни
Коментари Харесай

За първи път у нас извършиха операция на бял дроб чрез роботизирана технология

Трима гръдни хирурзи направиха за пръв път в страната ни интервенция на бял дроб посредством роботизирана технология. Операцията е осъществена в болница " Сърце и мозък " в Бургас от проф. Диего Ривас, доцент Румен Филипов и доктор Димо Митев. Методът - еднопортална роботизирана видео-асистирана анатомична резекция, е създаден от проф. Ривас и е най-съвременният за лекуване на злокачествени болести на белия дроб, оповестяват от болничното заведение. 

Операцията е траяла под 2 часа с индивидуален прорез от 4 сантиметра. Предимствата за пациента при интервенции по този способ са минималната болежка, бързото възобновяване, както и минималният действен белег.

Проф. Диего Ривас е в страната ни по покана на Българския Кардиологичен Институт. Той е експерт с извънреден опит, с над 350 научни изявления, над 5400 цитирания в научни списания,  оперирал в над 120 страни, обучил над 1000 гръдни хирурзи. Експертизата му включва белодробни трансплантации, лекуване на тумори на белите дробове, дихателните пътища и медиастинума. 

Основната задача на проф. Ривас в България е да участва на плануваните оперативни процедури и да образова над 20 български гръдни хирурзи в най-съвременните оперативни техники. 

Българският Кардиологичен Институт (БКИ) е учреден преди 15 години. Към института работят два високотехнологични болнични комплекса в Плевен и Бургас, 5 профилирани кардиологични лечебни заведения и 15 медицински центрове. 

БКИ си партнира сполучливо и с медицински университети в страната и чужбина. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР