Трима души загинаха при обстрел срещу жилищен квартал на Харков.

...
Трима души загинаха при обстрел срещу жилищен квартал на Харков.
Коментари Харесай

Войната: Нови обстрели в Харков, Медведев с остри думи към тези, които искат смъртта на Русия

Трима души починаха при обстрел против жилищен квартал на Харков. Източният украински град понесе натоварен обстрел през март и април и в покайнините му се водеха сражения. След това украинската войска съумя да изтласка съветските сили от региона, само че ударите не престават.

" Украйна желае да си върне цялата територия, окупирана от съветските сили ", сподели президентът Володимир Зеленски на виртуално събитие, проведено от " Файненшъл Таймс ".

Той уточни, че страната към този момент е изгубила прекалено много хора, с цел да отстъпва територия.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу заяви, че украинските пристанища на Азовско море Мариупол и Бердянск, които са под съветски надзор, са разминирани и оттова може да се изнася зърно. Украйна е измежду най-големите производители на пшеница в света, само че войната блокира износа и това може да докара до продоволствена рецесия.

Кремъл прикани Украйна да разминира методите към своите пристанища, с цел да може там да влизат непознати кораби и след инспекция от съветски военни да изнасят зърно. Днес прессекретарят на съветския президент увери, че по този начин получените коридори няма да се употребяват за атака против градовете. Киев се притеснява, че по този начин градовете ще бъдат уязвими за съветски офанзиви.

Скандален пост на зам.-председателят на съветския съвет за сигурност Дмитрий Медведев провокира проливен дъжд от реакции. Медведев написа нецензурни думи по адрес на неназовани обекти и добави:

" Те желаят нашата гибел, гибелта на Русия. И до момента в който съм жив, ще върша всичко допустимо, с цел да изчезнат ".

Не е ясно кои са " те ", само че " Комерсант " означи, че някогашният президент и министър председател най-често приказва срещу Украйна, Европейския съюз и Съединени американски щати. Италианският външен министър Луиджи ди Майо окачестви написаното от Медведев като недопустимо и рисково.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР