Трима души ще се приберат на Земята утре. Това са

...
Трима души ще се приберат на Земята утре. Това са
Коментари Харесай

Пилотираният космически кораб Союз МС-11 ще приключи своята мисия

Трима души ще се приберат на Земята на следващия ден. Това са астронавтката на НАСА Ан МакКлейн, канадският астронавт Давид Сен-Жак и съветският космонавт Олег Кононенко.

Техният галактически транспортен съд “Союз МС-11 ” ще се разкачи от Международната галактическа станция на следващия ден, на 25-ти юни в 02:25 ч. българско време и ще кацне на територията на Казахстан в 05:49 ч. българско време. 

На МКС ще останат да работят космонавтът Алексей Овчинин, който след тръгването на Кононенко поема командването на орбиталния комплекс, и неговите сътрудници от НАСА Ник Хейг и Кристина Кук. На 20-ти юли ще излети идващият пилотиран галактически транспортен съд “Союз МС-13 ” с космонавта Александър Скворцов (Роскосмос) и астронавтите Лука Пармитано (ЕКА) и Ендрю Морган (НАСА). С това екипажът на станцията ще стане още веднъж шестчленен. 

Напомням на читателите, че американската астронавтка Кристина Кук няма да се прибира скоро от орбита. Тя ще остане на МКС чак до февруари 2020-та година. Това дава опция Съединени американски щати да има свое наличие в космоса даже и отчитайки забавянията в създаването на новите частни галактически кораби. Първият транспортен съд от серията “Крю Драгън ” на СпейсЕкс към този момент хвърча в безпилотен режим през март, а в този момент през септември чакаме дебюта и на “Старлайнър ” на Боинг. Двата кораба ще излетят за пръв път с хора на борда в края на 2019-та или началото на 2020-та година, след което ще бъдат сертифицирани за редовни транспорти на астронавти.

За повече информация: НАСА, Роскосмос

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР