Трима души се върнаха успешно на Земята след като техният

...
Трима души се върнаха успешно на Земята след като техният
Коментари Харесай

Успех: пилотираният космически кораб Союз-МС-11 с трима души на борда се завърна на Земята!

Трима души се върнаха сполучливо на Земята откакто техният галактически транспортен съд “Союз МС-11 ” кацна на територията на Казахстан. Космонавтът на Роскосмос Олег Кононенко, астронавтът на Канада Давид Сен-Жак и астронавтката на НАСА Ан МакКлейн прекараха повече от шест месеца на борда на Международната галактическа станция.

Тримата ще бъдат обширно прегледани от лекари, след което МакКлейн и Сен Жак ще отлетят към Хюстън, Съединени американски щати, а Кононенко – към Звездното градче в Русия.

За Олег Кононенко това бе четвърти полет в околоземна орбита. Понастоящем той се явява рекордьор по общо прекарано време на МКС – 737 дни. По време на тази последна експедиция той организира две “космически разходки ”.

За Сен-Жак и МакКлейн това бе първа галактическа експедиция. МакКлейн е подполковник във войските на Съединени американски щати и по време на този неин галактически дебют тя съумя да организира две излизания в открития космос с обща дълготрайност 13 часа и 9 минути. Сен-Жак е астрофизик, инженер и доктор. Той излезе един път в открития космос, като неговата “космическа разходка ” продължи към седем часа. 

Следващите поданици на МКС ще бъдат изстреляни на 20-ти юли с кораба “Союз МС-13 ”. Това са Ендрю Морган (НАСА), Лука Пармитано (ЕКА) и Александър Скворцов (Роскосмос).

За повече информация: Роскосмос, НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР