Трима души се удавиха и повече от десет са в

...
Трима души се удавиха и повече от десет са в
Коментари Харесай

Нова трагедия с мигранти край Гърция

Трима души се удавиха и повече от 10 са в неопределеност при втори следващ случай с мигранти край Гърция тази седмица, предава Ройтерс.

Гръцката брегова защита заяви, че 19 души са били избавени при интервенция, почнала в ранните часове на деня, откакто надуваема гумена лодка е била видяна на скалите по крайбрежието на остров Лесбос, покрай Турция.

Най-малко 10 души са били откарани в болница, оповестиха управляващите, като някои страдат от хипотермия, защото студеният фронт донесе минусови температури и сняг в доста елементи на Гърция тази седмица.

Оцелелите споделиха на управляващите, че на борда на лодката е имало към 41 души, когато е отплавала от турския бряг. Два кораба на бреговата защита и хеликоптер помагаха в интервенцията по издирването при мощни ветрове и неприятно време, заявиха от бреговата защита.

Държавната телевизия ERT заяви, че мигрантите са от Сирия, Йемен и Сомалия, базирайки се на разкази на оживели.

Гърция от дълго време е една от главните входни точки в Европейския съюз за бежанци и мигранти от Близкия изток, Африка и Азия. Повечето идват с надуваеми лодки от Турция, малко, само че рисково пътешестване, по време на което са починали хиляди.

Четирима мигранти, в това число три деца, починаха, откакто лодката им потъна край остров Лерос в югоизточното Егейско море в неделя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР