Трима души се издирват след проливните дъждове и наводнения през

...
Трима души се издирват след проливните дъждове и наводнения през
Коментари Харесай

Без ток са Ахтопол, Синеморец, Резово, с. Бродилово, къмпингите Арапя и Нестинарка

Трима души се търсят след проливните дъждове и наводнения през последното денонощие в региона на Царево.

Две тела са видяни във вътрешността в морето, само че те към момента не са извадени, сподели кметът на градчето Георги Лапчев. " Издирвателните действия не престават, съмняваме се за още две лица ", уточни още той.

Междувременно Ахтопол, Синеморец, Резово, село Бродилово, както и къмпингите „ Арапя “ и „ Нестинарка “ са без ток, вследствие на бедствието през днешния ден.

В момента екипи на електроразпределителното сдружение работят по отстраняването на повредата в село Бродилово и се чака електрозахранването там да бъде възобновено до 2 часа.

Наводнени трафопостове са причина за прекъснатото електрозахранване в 4 селища и 2 къмпинга на територията на община Царево.

Говорителят на електроразпределителното сдружение EVN Петър Костадинов сподели:

" Ситуацията малко след 20.00 часа: сътрудниците съумяха да възстановят зареждането в село Кости. В момента се работи по възобновяване на зареждането на село Бродилово. Надявам се там да имаме триумф. Проблемните зони са " Нестинарка " и " Арапя ". Ясно е, че там обстановката в действителност е тежка заради равнището на водата, както и в Ахтопол, надолу - Резово и Синеморец също са проблематични. Това са зоните, които са приоритет и ще работим интензивно и на следващия ден. Ангажирали сме спомагателен личен състав, кабелни лаборатории, които да подкрепят за локализиране на повреди ".

На двата къмпинга и в селищата Ахтопол, Синеморец и Резово работата на екипите е затруднена, тъй като няма достъп до трафопостовете, както и до обитаемоте места. Работата по отстраняването на повредите ще продължи и на следващия ден.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР