Трима души са задържани за умишлен палеж на фризьорски салон

...
Трима души са задържани за умишлен палеж на фризьорски салон
Коментари Харесай

Трима са арестувани след умишлен палеж на фризьорски салон в Бургас

Трима души са арестувани за тенденциозен палеж на фризьорски салон в Бургас.

Единият от причинителите е малолетен.

Сред водещите версии на проверяващите е, че става дума за възмездие.

Салонът, както и наличната техника, са изгорели съвсем до основи. Щетите са за десетки хиляди левове. За благополучие няма потърпевши хора.

В новогодишната нощ салонът избухва в пламъци.

" Установени са две лица, които чупят стъклото на фризьорския салон. Вътре изливат туба с дизелово гориво и палят ", съобщи Кирил Кирязов, шеф " Криминална полиция " в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

Извършителите са арестувани, оголен е и поръчителят на палежа.

Той ги е стимулирал, като им е дал избрана парична сума – 150 лева е получил малолетният, с другия причинител са другари от дълги години и той е решил да му помогне ", добави Кирил Кирязов.

Салонът е на партерния етаж на жилищен комплекс в града. Съседите са обезпокоени. " Това е извънредно рисково. Можеше да пострадат и горните жилища. Гледката е доста неприятна, всичко е разрушено. Хората остават без работа. Жалко е ", разяснява Светлана, комшия.

Според притежателя на бръснарницата, който отхвърли да застане пред нашата камера, това е втори палеж против негов обект. Казва, че познава поръчителя, само че не е имал спор с него. " Мотивите са персонални от страна на поръчителя към потърпевшия, те са били другари, имали са персонален спор ", добави Кирил Кирязов.

С обвиняване все още е единствено един от причинителите - 22-годишният Иван Иванов.

" Установено е, че актуалното действие лицето е направило в изпитателния период при изискванията на условно наказание. Предходните му осъждания са за държане на опиати, за което законодателят планува наказване от 1 до 8 година отнемане от независимост ", сподели още Мария Маркова, началник на Районна прокуратура-Бургас.

Събират се още доказателства, след което ще бъдат повдигнати обвинявания и на другия причинител, както и на поръчителя на палежа.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР