Трима души са обвинени по ново дело за Басейнова дирекция,

...
Трима души са обвинени по ново дело за Басейнова дирекция,
Коментари Харесай

3-ма арестувани и обвинени по второ дело за Басейнова дирекция

Трима души са упрекнати по ново дело за Басейнова дирекция, което се води от Специализираната прокуратура в София. В ареста са шефът на дирекцията Цветелина Кънева, юрист и общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация.

Тримата са упрекнати за присъединяване в незаконна група, работила от пролетта на 20187 година насам.

Според прокуратурата тя е основана за длъжностни закононарушения, подкупи и търговия с въздействие. Тримата упрекнати са в ареста за 72 ч. и евентуално още през днешния ден спецсъдът ще реши дали да останат зад решетките.

Извършени са 14 претърсвания, разпитани са голям брой очевидци, измежду които животновъди. Някои от тях съобщили, че били насочвани към съответни компании, с цел да им бъдат издадени разрешителни за работа.

" Тези компании са взимали доста по- висока цена от нормално, прибирали са 8000 лева, при изискване, че на други места цената е била 3000 лева ", изясни от прокуратурата.

Според обвиняването разликата от 5 хиляди лв. се разпределяла сред участници в групата.

Не е изключено да има и нови обвинени, съобщи представителят на основният прокурор Сийка Милева. По информация на " 24 часа " измежду упрекнатите е Георги Кокалов.

Очаквайте детайлности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР