Трима души са били ранени при руски обстрел по село

...
Трима души са били ранени при руски обстрел по село
Коментари Харесай

Русия бомбардира украинско село, вадят хора под отломките

Трима души са били ранени при съветски обстрел по село в Донецка област, Източна Украйна, съобщи държавната новинарска организация " Укринформ ", като се базира на ръководителя на районната военна администрация Вадим Филашкин.

Той заяви във Фейсбук, че в селището са били пуснати две бомби с точно ориентиране, а една ракета е поразила триетажна постройка, чийто вход се срутил. По предварителна информация трима души са били ранени, а петима остават под отломките, написа Филашкин. Той разяснява, че това е " следващата цинична офанзива " на Русия против цивилни.

Руското министерство на защитата в това време разгласи, че противовъздушната защита на страната е свалила тази нощ три украински дрона над Воронежка област, съобщи ТАСС. На балкон в жилищен блок е избухнал пожар, който към този момент е сподавен.

За момента Украйна не е коментирала офанзивата във Воронежка област. През последните месеци обаче тя ускори въздушните си набези против съветска военна инфраструктура за подкопаване на военната акция на Москва, показва Ройтерс. Близо до Воронеж има съветска военновъздушна база, където съгласно локални медии са ситуирани изтребители бомбардировачи " Су-34 ".

Русия постоянно нанася удари в Украйна с военни самолети от този тип, отбелязва Ройтерс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР