Трима души с кола завършиха пътуването си в езерото Шамплен,

...
Трима души с кола завършиха пътуването си в езерото Шамплен,
Коментари Харесай

GPS изпрати трима на дъното на езеро

Трима души с кола приключиха пътуването си в езерото Шамплен, в Съединени американски щати, следвайки със сляпо доверие мобилното приложение за навигация Waze, заяви полицията.

Шофьорът разказал, че се е доверил на GPS-а на път за Бърлингтън, на час от границата с Канада, споделя Франс прес.

От падналата във водата кола се подавала единствено задната ризница съгласно полицейския отчет. Полицаят, описал случая, отбелязва, че водачът не е бил по въздействието на алкохол или опиати.

Времето може единствено ненапълно да изясни злополуката – валял мощен дъжд и паднала мъгла. Според американски медии водачът употребявал приложението Waze, което предлага избор на различни направления, с цел да се избегнат тапи и даже, по подигравка на ориста, служители на реда.

Говорителка на Гугъл, притежател на безплатното приложение, не съумя да изясни за какво колата е приключила пътя си в езерото.

" Картите на Waze имат милиони обновявания, с цел да се приспособяват към всекидневните пътни условия “, съобщи говорителката пред USA Today. Тя посъветва въпреки всичко водачите да държат под око пътя и да гледат всички данни за ситуацията, с цел да вземат най-хубавите решения за пътуването. С други думи, да не забиват нос единствено в GPS-а.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР