Трима души получиха шанс за втори живот след донорска ситуация

...
Трима души получиха шанс за втори живот след донорска ситуация
Коментари Харесай

Донорска ситуация даде шанс за живот на трима души

Трима души получиха късмет за втори живот след донорска обстановка от 19 април, осъществена от екип на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, с координатор доктор Христо Христов.

Това стана допустимо откакто околните на изпаднал в мозъчна гибел 59-годишен мъж благородно взеха решение да дарят неговите органи, с цел да дадат живот на други изцяло непознати хора. Благодарение на казаното от тях „ да “ на 20 април лекарите във Военномедицинска академия трансплантираха черен дроб на 49-годишен мъж, а в УМБАЛ „ Александровска “ два медицински екипа трансплантираха бъбреци на 64-годишна жена и 51-годишен мъж.

По информация на лечебните заведения пациентите са в положително общо положение и остават под лекарско наблюдаване в реанимациите.

Другите органи не са били подобаващи за трансплантация.

Министерството на здравеопазването и ИА „ Медицински контрол “ сервират откровени съболезнования към околните на мъжа и показват признателност и почитание за взетото в тежък за тях миг благородно решение да спасят човешки животи. Благодарност изричаме и на екипите на лечебните заведения, ангажирани в процеса по донорство и трансплантация.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР