Трима души починаха, след като бяха ударени от мълния в

...
Трима души починаха, след като бяха ударени от мълния в
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 27.09.2022 г.


Трима души починаха, откакто бяха ударени от гръмотевица в градинката на ул. „ Пиротска ” в София. Има и потърпевш, който е откаран в „ Пирогов ” в тежко положение.

„ Лидерите на четворната коалиция подправено и лицемерно обявяваха, че са за мирни договаряния сред Русия и Украйна, а в това време разписваха покупко-продажби за оръжие ", сподели в предаването „ Лице в лице " Мая Манолова от „ Изправи се, България “.

Просията и проституцията към този момент не са закононарушение. Конституционният съд анулира като противоконституционни текстовете от Наказателния кодекс, които обявяваха за незаконни действия просията и даването на платени полови услуги.

Конституционният съд се произнесе с тълкувателно решение по конституционно дело № 7/2022 година, формирано по искане на пленума на Върховния административен съд на Република България за предоставяне на наложително пояснение на наредбата на член 132а по отношение на член 1, алинея 1 и 2, член 4, алинея 1, член 8 и 117, алинея 2 от Конституцията на Република България.

" Лицемерието на Има Такъв Народ и съответно на Слави Трифонов реализира невиждани висоти. " Това написа лидерът на листите на " Българска социалистическа партия за България " в Пловдив и Ямбол Кристиан Вигенин в профила си във Facebook.
„ Докато Слави Трифонов викаше " Македония " от диванчето, неговата министърка Генчовска договаряше така наречен френско предложение. Докато депутатите на Има Такъв Народ в Комисията по външна политика говореха против предлагането, министър Генчовска го защитаваше. Докато в пленарна зала Има Такъв Народ гласуваше срещу, министър Генчовска беше внесла предложение до Министерски съвет то да бъде утвърдено от министрите. И нито един път Слави Трифонов не се разграничи от препоръчаната и подкрепена от него министър Генчовска и нейните дейности “, написа още социалистът и добавя: „ Някой ден може да разберем и утешителна премия за добре свършената работа ли се оказа постът ѝ на длъжностен зам.-министър на защитата, само че това е друга тематика. “
По думите на Вигенин, Трифонов е лъгал всички месеци наред по тематиката Северна Македония, по тази причина в този момент може единствено да мълчи.
„ Българска социалистическа партия има ясна и чиста позиция, отстоявана години наред, още преди Има Такъв Народ да се появи на политическия терен. Тя беше защитавана правилно, градивно и ангажирано от интервала на съдружните договаряния до самия край на ръководството. Остава годна и през днешния ден. Френското предложение за Северна Македония беше признато, макар Българска социалистическа партия и всеки опит да се внушава друго е неистина “, се споделя още в обявата на Вигенин.

Във връзка с усложняващата се конюнктура Министерството на външните работи на Република България приканва към възпиране от пътешестване до Руската федерация и предлага на българските жители в РФ да обмислят опцията в срочен порядък да изоставен страната, като за задачата употребяват налични все още транспортни средства.

„ Подкрепата за стопанската система да върви паралелно с увеличение на заплатите. Минималната заплата би трябвало да се вдигне на 850 лева за 2023 година Ние помогнахме на фабрики и заводи с обезщетения за тока и по този начин те оцеляха през зимата и не редуцираха служащите. Тази помощ би трябвало да продължи, само че чакаме от работодателите да покачват заплатите на служащите. Инфлацията стопява приходите им и би трябвало да се погрижим през зимата да се усещат предпазени. Посещавам доста заводи. В срещите управленията споделят, че имат доста поръчки. В разследване на рецесията веригите на доставки се съкратяват. Много западни компании реалокират производствата си у нас. Това е опция, която не трябва да пропиляваме. Високите цени на тока и газа са проблем и незабавно би трябвало да наложим таван на цените, обезщетения и поддръжка за енергийно небогати, за семействата и за работещите небогати. “

Бел.ред.

Убеден съм, че в случай че влязат в Народното събрание, депутатите от Има Такъв Народ ще се борят за президентска република по този начин сърцато и безрезервно, както в предходните три Народното събрание се бориха за мажоритарна изборна система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР