Трима души от Пазарджишко са задържани заради съмнения за купуване

...
Трима души от Пазарджишко са задържани заради съмнения за купуване
Коментари Харесай

Трима души са задържани в Пазарджишко заради съмнения за купуване на гласове

Трима души от Пазарджишко са арестувани поради подозрения за пазаруване на гласове. Това оповестиха от Областната дирекция а Министерство на вътрешните работи след извършената спецакция, в която един от акцентите бе точно предварителната защита на изборни закононарушения.

Уликите, навяващи на подозрения за пазаруване на гласове, са описи с имена на хора и парични суми против тях. Такива са открити при инспекции в хранителни магазини в градовете Ракитово и Септември и село Мененкьово. Задържани са притежателите им - 71-годишен гражданин на Септември, жена на 67 от Мененкьово и 39-годишен мъж от Ракитово. Те остават в ареста за 24 часа, по случаите се водят досъдебни производства и преписки.

В хода на акцията са тествани над 1060 души, 1074 транспортни средства, 7 пункта за изкупуване на железни боклуци, 8 автоморги и сервизи, 8 заложни къщи и 43 търговски обекти (павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения).

Разкрити са и други закононарушения, формирани са 16 досъдебни производства. Десет души са задържани за 24 часа. Съставени са 77 акта за установени нарушавания на Закона за придвижване по пътищата и Закона за българските персонални документи. При провеждането на акцията е арестуван 51-годишен от панагюрското село Бъта. Той съхранявал в къща пневматична пушка модифицирана за пукотевица с бойни патрони, както и 21 ловни патрона 12-ти диаметър.

Разкрити са седем причинители на взломни обири на възраст от 16 до 46 години. Те разбивали и ограбвали жилища, публични здания и търговски обекти в разнообразни обитаеми места в района. Двама души от Септември и село Динката са арестувани за владение на опиати. Други трима от Главиница и Пазарджик пък са уличени в кражба на телефон и портмоне с 420 лв..

18-годишен младеж е арестуван за осъществена от него вандалска демонстрация, при която са срязани две от гумите на паркиран лек автомобил. Два са случаите, при които в частни парцели е открита нелегално добита дървесина.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР