Трима души от мигрантите, открити в камиона край село Локорско,

...
Трима души от мигрантите, открити в камиона край село Локорско,
Коментари Харесай

Лекарите в Пирогов се борят за живота на трима мигранти от камиона

Трима души от мигрантите, открити в камиона край село Локорско, са признати в " Пирогов ". Двама от тях са в шокова зала, а един е в триажна зала. Те не са се хранили, обезводнени са и са премръзнали. Страдали са от липса на О2. Уточняваме положението им. Това съобщи на брифинг началникът на Спешното поделение в " Пирогов " доктор Диана Димитрова.

По думите й и за тримата мъже има действителна заплаха за живота. 

" Очакваме още потърпевши да бъдат докарани от екипи на Центъра за незабавна здравна помощ ", сподели още доктор Димитрова. 

Сигналът за изоставения товарен автомобил е подаден към 14.15 часа в полицията. Пристигналите на място екипи са разкрили над 40 души в особено построен тайник. 18 от тях са изгубили живота си, а 14 души досега са превозени от коли за спешна помощ на Спешна помощ в три столични лечебни заведения. Самоличността им не е открита, само че по предварителна информация в камиона е имало единствено млади мъже, които са от Афганистан.

Бежанците са били транспортирани от най-малко двама водачи, които са избягали и се търсят. Превозното средство пък е с търговищки регистрационни табели.



 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР