Трима души бяха убити и деветнайсет ранени при нападение с

...
Трима души бяха убити и деветнайсет ранени при нападение с
Коментари Харесай

Трима убити и 19 ранени при нападение с нож в Кавазаки, агресорът също е мъртъв

Трима души бяха убити и деветнайсет ранени при нахлуване с нож тази заран на автобусна спирка покрай Токио, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, като цитираха японската телевизия Ен Ейч Кей. 13 от ранените са деца.

Две деца и един възрастен не давали признаци за живот след нападението в град Кавазаки, на югозапад от Токио, добавя Българска телеграфна агенция.

Заподозреният е арестуван на място. Той се самонаранил с нож в рамото, след което е умрял. Мъжът, на възраст сред 40 и 50 години, се нахвърлил в час пик с нож против хора, чакащи на автобусна спирка. В близкия до спирката парк са открити два ножа, както и част от ранените. Не са известни претекстовете, нито самоличността на нападателя.

Телевизията сподели доста полицейски и пожарникарски коли, както и коли за спешна помощ на мястото на нападението, където са опънати палатки за оказване на незабавна помощ на ранените.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази взаимност с Япония и изрече съболезнования за жертвите от нападението с нож тази заран на автобусна спирка близо до Токио, съобщи Франс прес.

" Всички американци са паралелно с японския народ и скърбят за жертвите и техните фамилии ", сподели Тръмп, който бе на японския хеликоптероносач " Кага ", в пристанището Йокосука, в последния ден от държавното си посещаване в Япония.

" От името на първата дама и от мое име изричам нашето състрадание и насочвам молебствия за тях ", добави Тръмп. Той поздрави японските военни с американския привет " Честит Ден на възпоменанието " - в който в Съединени американски щати почитат паметта на падналите в пердах. Заедно с президента на " Кага " бяха първата дама Мелания Тръмп и японският министър председател Шиндзо Абе със брачната половинка си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР