Трима депутати от управляващата във Великобритания Консервативна партия оттеглиха подкрепата

...
Трима депутати от управляващата във Великобритания Консервативна партия оттеглиха подкрепата
Коментари Харесай

Още консерватори оттеглиха подкрепата си за Борис Джонсън заради Партигейт

Трима депутати от ръководещата във Англия Консервативна партия отдръпнаха поддръжката си от премиера Борис Джонсън след излезлия през вчерашния ден мощно сериозен отчет, разкриващ детайлности за купоните на " Даунинг стрийт " 10, проведени в нарушаване на разпоредбите по време на най-строгите локдауни поради пандемията от КОВИД-19, съобщи Ройтерс.

Членовете на Народното събрание от торите Джон Барън, Дейвид Симъндс и Стивън Хамънд оповестиха, че не могат повече да поддържат министър-председателя.

Така те се причисляват към растящия лист от депутати от Консервативната партия, които желаят Джонсън да си подаде оставката поради абсурда с купоните в премиерската резиденция, станал прочут като " Партигейт ". Те упорстват министър председателят да напусне поста си макар многократните му извинения за случките.

Досега оставката на Джонсън са поискали обществено над 15 депутати на торите.

За избор на доверие в Народното събрание е нужно най-малко 54 консервативни депутати да изпратят публични писма с искане за това до по този начин наречения Комитет 1922 на партията. Хамънд, който е някогашен министър, заяви, че е изпратил такова писмо.

Писмата са поверителни, тъй че единствено ръководителят на комитета знае какъв брой тъкмо са изпратени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР