Трима служители на южноафриканския флот загинаха при странен инцидент с подводница в морето

...
Трима членове на персонала на южноафриканския флот загинаха, след като
Коментари Харесай

Трима членове на персонала на южноафриканския флот загинаха, след като седем членове на екипажа на подводница бяха пометени от палубата й от големи морски вълни при опит за хеликоптер „вертикален трансфер“ на доставки, каза Министерството на отбраната в четвъртък.

Инцидентът се случи в сряда, когато хеликоптер Lynx на военновъздушните сили се опитваше да извърши това, което е известно като „vertrep“ – или вертикално попълване – на доставките за подводницата SAS Manthatisi на повърхността на океана край бреговете на нос Град, каза отделът.

Операцията беше незабавно прекратена и започнаха спасителни операции.

Всичките седем подводничари бяха извадени, но трима бяха обявени за мъртви, а старши офицер е в критично състояние. Член на екипажа от хеликоптера, който беше изпратен като „надводен плувец“, за да помогне в спасителната операция, също беше възстановен и е в болницата заедно с четиримата оцелели подводничари.

Националният институт по морско спасяване и други служби за спешна помощ бяха извикани да помогнат при спасяването, каза Министерството на отбраната. Ще има разследване на неуспешната операция и произтичащите от нея смъртни случаи, се казва в съобщението.

Южноафриканските сили за национална отбрана, които включват всички въоръжени сили, казаха, че жена офицер с чин лейтенант-командир е сред тримата загинали.

Кейптаун и други райони на южното крайбрежие на Южна Африка бяха засегнати от изключително бурно море от миналия уикенд, причинено от феномен, известен като „пролетен прилив“.

Източник: Асошиейтед прес
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР