Трима бългрски тенисисти ще участват в квалификациите на последния за

...
Трима бългрски тенисисти ще участват в квалификациите на последния за
Коментари Харесай

Кузманов, Томова и Шиникова стартират днес в квалификациите на US Open

Трима бългрски тенисисти ще вземат участие в квалификациите на последния за годината шампионат от “Големия шлем ” - US Open. Това са Димитър Кузманов, Виктория Томова и Изабелла Шиникова при дамите. Те към този момент научиха противниците си за първия кръг на пресявките, а първите им мачове са още през днешния ден.
Прочетете още
Втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов ще стартира против 173-тия в международната класация Лука Нарди. Двамата ще играят в третия мач на корт №15, където програмата стартира в 18:00 часа, а при възможен триумф на българина негов противник във втория кръг ще бъде Лиъм Броуди (№131) или Мърфи Касоне (№517). Това ще бъде седмо присъединяване на Кузманов в квалификациите на шампионат от Големия шлем, като до момента той не е успявал да откри място в главната скица, написа sportal.bg.

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова ще открие акцията си против някогашната №88 Альона Болсова, която понастоящем заема 209-а позиция в международната класация. Най-големият триумф на родената в Молдова испанка в Шлема досега е достигането й до осминафиналите на " Ролан Гарос " преди три години. Томова и Болсова има една среща между тях - на шампионат в София през 2015 година, когато българката бие с 6:0, 6:2. Мачът им е трети в програмата на корт №8, която стартира в 18:00 часа. При нов триумф Виктория ще играе във втория кръг в Ню Йорк против Катарина Завацка (№323) или Джоан Цугер (№167).

Другата ни представителка при дамите Изабелла Шиникова ще срещне на старта на пресявките Кристина Букса (№119), която в последните седмици откри място в главната скица на три следващи влиятелни съревнования, в това число шампионата в Торонто, който е от сериите WTA 1000. Двете ще закрият днешната стратегия на корт №15. Евентуална съперничка на Шиникова в идната фаза ще бъде Мария Карле (№142) или Синя Краус (№203).
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР