Трима български хореографи със световно признание ще се съберат на

...
Трима български хореографи със световно признание ще се съберат на
Коментари Харесай

Трима български хореографи със световно признание на една сцена в Стара Загора

Трима български хореографи със международно самопризнание ще се съберат на сцената на Държавната опера в Стара Загора, с цел да осъществят плана " Балет без граници ". Владимир Ангелов реализира триумфа си в Съединени американски щати, Кристиян Бакалов печели със своите постановки аплаузите на публиката във Франция и Белгия, а Калоян Бояджиев е първият българин, който пробива в Норске опера в Осло.

Те са не просто три разнообразни хореографски генерации, а носят отпечатъка на три разнообразни танцови естетики. Формулират спектакъла си като пресечна точка на концепциите им за танц.

" Една нова визия по какъв начин балетът се нарежда през днешния ден, в 21 век, какво е положението на танца през днешния ден и какво би могло да бъде положението на танца и балета на следващия ден ", споделя Владимир Ангелов.

Създадените от тях придвижвания са средство за създаване на контакт.

" Не може актуалният фен да съществува без актуален танц, мисля, че единствено с класическия танц ще е малко мъчно ще минем в съвременността на нашия век. Така че мисля, че и актуалния танц има потребност от актуалния фен и противоположното ", добавя Кристиян Бакалов.

Хореографиите им са по някакъв метод биографични, тъй като са запечатили персоналните им професионални прекарвания от битието им на танцьори.

" Колкото повече произведения един танцьор изиграе, колкото повече се слага върху него, толкоз той се обогатява като актьор ", споделя още Калоян Бояджиев.

И тримата са щастливи, че ще разделят общо артистично пространство в взаимният им театър, в който всеки от тях слага своето късче в пъзела на актуалния танц.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР