Трима българи са били арестувани при съвместна акция на френската

...
Трима българи са били арестувани при съвместна акция на френската
Коментари Харесай

Трима нашенци заклаха българин в Полша и се покриха, но...

Трима българи са били задържани при взаимна акция на френската полиция и криминалисти от Полша по обвиняване в ликвидиране на български жител в Полша и намушкване на жена му, също българка с нож. Нападението против двойката стана на 14 против 15 май т. година в гр. Костшин над Одра в Западна Полша.

Нападателите били арестувани на 23 май, а през вчерашния ден били екстрадирани от Франция в Полша, а Окръжната прокуратура в Гожув Велкополски е повдигнала и на тримата обвинявания, написа " Монитор ".

Кървавата драма се е разиграла на ул. " Йоан Павел Втори " в Костшин, откакто пред блока на потърпевшото семейство се появила кола с български номера. От нея излезли мъже, които атакували мъжа и дамата с нож. 32-годишният мъж умрял на място, а 27-годишната жена била откарана в тежко положение в болничното заведение. Нападателите се качили назад в автомобила и изчезнали, само че целият случай бил записан от камери за видеонаблюдение в региона.



Криминалистите в Костшин разполагали с номера на колата и бързо открили самоличността на мъжете с ножовете. Според една от информациите автомобилът с българските табели се насочил към територията на Германия. Още първоначално проверяващите открили, че зад случая не се крият националистически или битови претекстове, а става въпрос за тежък престъпен случай с почистване на сметки сред лица от престъпния контингент.



Броени часове след разкриването на авторството на нападението, полската полиция се обърнала към партньорските служби в Европа за подпомагане в издирването на нападателите. Издадена била Европейска заповед за арест. На 17 май полицейските специалисти от Бюрото за интернационално съдействие към Главната комендатура на полицията в Полша почнали интернационално търсене на тримата българи. На 23 май 2019 година на територията на Франция локалната гранична работа задържала и тримата при опит да влязат във Англия.



Веднага след задържането била задействана процедурата за тяхното прекачване в Полша. Полицаи от конвойния отдел на полицията организирали самолетен ескорт за обвинените българи, а самото им прекачване станало при засилени ограничения за сигурност с присъединяване на въоръжени и маскирани чиновници на Централния антитерористичен отдел на полицията " Боа ".



В Гожув Велкополски тройката арестанти била откарана в Окръжната прокуратура за процесуални дейности, които приключили с повдигането на обвинявания за убийството на 32-годишния им съотечественик и опит за убийството на 27-годишната му брачна половинка. При разпита и последвалото правосъдно съвещание за установяване на мярка за неотклонение и тримата българи отказали да дават пояснения и не се признали за отговорни. Българите са арестувани в ареста с краткотрайна мярка за неотклонение, заяви през вчерашния ден пресслужбата на Лубуската полиция в Полша.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР