Трима българи получиха втори шанс за живот след донорска ситуация,

...
Трима българи получиха втори шанс за живот след донорска ситуация,
Коментари Харесай

Дариха органите на младежа, изпаднал в мозъчна смърт след тежката катастрофа в Пловдив


Трима българи получиха втори късмет за живот след донорска обстановка, осъществена от екип на УМБАЛ „ Свети Георги “ – Пловдив, с координатор доктор Костадин Чифлигаров. Това стана допустимо откакто на 27 октомври околните на изпаднал в мозъчна гибел 18-годишен мъж взеха благородното решение да дарят органите му и да дадат живот на други хора. Това оповестиха от ИА „ Медицински контрол “.

На 28 октомври сърдечна трансплантация на 43-годишна жена е направена от медицински екип на УМБАЛ „ Проф. доктор Александър Чирков “. Екип на Военномедицинска академия извърши чернодробна трансплантация на 57-годишна жена, а медицински експерти в УМБАЛ „ Лозенец “ присадиха бъбрек на 41-годишен мъж.

Министерството на здравеопазването и ИА „ Медицински контрол “ сервират откровени съболезнования към околните на младия мъж и показват признателност и почитание за взетото в тежък за тях миг благородно решение да спасят човешки животи. Благодарност изричаме и на екипите на лечебните заведения, ангажирани в процеса по донорство и трансплантация.

 
 
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР