Трикратният световен шампион и лидер във Формула 1 Люис Хамилтън

...
Трикратният световен шампион и лидер във Формула 1 Люис Хамилтън
Коментари Харесай

Люис Хамилтън става веган

Трикратният международен първенец и водач във Формула 1 Люис Хамилтън има нова задача. Пилотът на “Мерцедес” призна, че става веган поради своите опасения за личното си здраве и световното стопляне на планетата. Мирогледът на британеца се трансформирал, откакто изгледал известния документален филм “What the Healt”.

“Филмът демонстрира какво неприятно въздействие има потреблението на животинско месо освен върху човешото тяло, само че и генерално върху нашата планета. Аз желая да пребивавам оптимално най-здравословно и по едно и също време с това да мога да допринеса с нещо за живота и на другите хора ", съобщи Хамилтън.
Бившият другар на Никол Шерцингер не яде алено месо, а от няколко месеца е изключил от менюто си пилешкото.

" Гледах филм какъв брой отрицателно е въздействието на месото върху артериите и кръвоносните съдове в човешото тяло и чак тогава осъзнах какъв брой неприятни неща си причиняваме”. Затова от тази година започнах да заобикалям пилешкото месо, а в този момент го върша и с рибата. Чувствам се добре като хапвам растителна храна и нямам никакъв проблем. Това е мой персонален избор, тъй като виждам какъв брой отрицателно е въздействието ни върху планетата ", изясни Хамилтън.

Здравето без подозрение е високо с неговия лист с цели. “Не желая след 10 или 20 години да имам диабет или някоя друга по-сериозна болест, които се предават сред поколенията в нашето семейство. Консултирах се със експерти и те ми споделиха, че съм благоразположен към сходни болести, те се предават генетично, само че може да се избегне ", показа още Хамилтън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР