Трикратният олимпийски шампион в алпийските ски Матиас Майер изненадващо обяви

...
Трикратният олимпийски шампион в алпийските ски Матиас Майер изненадващо обяви
Коментари Харесай

Трикратният олимпийски шампион Матиас Майер изненадващо прекрати кариерата си в ските

Трикратният олимпийски първенец в алпийските ски Матиас Майер изненадващо разгласи края на своята спортна кариера. Това се случи по-рано през днешния ден по време на испекцията преди супергигантския слалом в Бормио (Италия).

Майер дебютира в Световната купа по аки-алпийски дисциплини през февруари 2009, а първата си победа той завоюва на 12 март 2014 в спускането в Ленцерхайде (Швейцария). Месец по-рано той сервира и една от изненадите на Олимпийските игри в Сочи, откакто победи и в мъжкото втурване в Роса Хутор.

Освен златото от Игрите в Сочи той завоюва още две олимпийски трофеи, откакто победи в супергигантските слаломи в Пьончан 2018 и Пекин 2022. Към тези три златни орден той прибави и един бронз от спускането в Пекин при започване на тази година.

В Световната купа Майер завоюва 11 победа, в това число и един триумф в спускането в Киьбюел (Австрия), което той завоюва през 2020 година. Последният му триумф в Световната купа пристигна предишният ноември, когато той завоюва спускането в Лейл Луис (Канада). 

На Световните шампионати той по този начин и не съумя да се добере до медалите, като най-хубавото му класиране е едно 4-то място от супер-г в Бийвър Крийк през 2015.

Майер става второто огромно име в алпийскити ски, което афишира своето отдръпване в средата на сегашния сезон. През предходната седмица това стори и настоящият олимпийски първенец в спускането Беат Фойц, който ще приключи своята кариера след надпреварите във Венген и Кицбюел при започване на 2023 година.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР