Трикратният олимпийски шампион при отборните състезания Йоханес Клаебо спечели спринта

...
Трикратният олимпийски шампион при отборните състезания Йоханес Клаебо спечели спринта
Коментари Харесай

Победи за Норвегия в индивидуалните спринтове от Световната купа по ски-северни дисциплини

Трикратният олимпийски първенец при отборните надпревари Йоханес Клаебо завоюва спринта при мъжете от Световната купа в ските-северни дисциплини в Драмен. Това е негова четвърта победа на това трасе, откакто даде време от 2:31.68 минути. След него се подредиха Ерик Валнес с 2:33.47 минути, както и Ришар Жув (Франция) с 2:33.81.

Клаебо стартира интензивно, само че след средата на дистанцията беше задминат от французина Ришар Жув. След последната височина обаче Клаебо си върна първото място и внезапно усили скоростта, с цел да финишира в последна сметка с 1.79 секунди пред сънародника си Ерик Валнес. Третото място остана на Жув с закъснение на 2.13 секунди от спечелилия. Всъщност ски-бегачът от Франция беше и единственият играч във финалната шестица, който не е норвежец.

Останалите трима представители на страната-домакин бяха Ансгар Евенсен на 2.20, Ларс Агнар Хиелмсет на 2.66 и Евен Нортуг на 4.81.

Начело в генералното класиране е Клаебо, който с днешната си победа още усили преднината си. Норвежецът има 2158 точки, следван от Пал Голберг с 1934 и Федерико Пелегрино (Италия) с 1329.

При дамите Кристине Ставос Скистад завоюва спринта, като това е нейната втора победа за сезона в Световната купа. Предишната беше на същото трасе, а през днешния ден тя се изправи против настоящата международна шампионка Йона Сундлинг (Швеция). Скистад приключи първа с време 2:49.39 минути. Сундлинг остана след нея с време от 2:50.61 или закъснение от +1.22. още една норвежка – Тирил Венг, добави подиума, откакто завърши с време от 2:51.22 или 1.83 секунди след първото място.

Скистад поведе през цялото време, Сундлинг се опита да се намеси, като нападна от противоположната страна. Въпреки че при спускането, тя се подхлъзна, само че съумя да се изправи бързо и да резервира и равновесието си, и преднината си. Така 24-годишната победителка остана безапелационен водач и задържа задатъка си.

Третото място през днешния ден беше доста значимо за Венг, която остава отпред в класирането за Световната купа с 1733 точки, следвана от Джеси Дигинс (САЩ) с 1586 и Керту Нисканен (Финландия) с 1526.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР