Трикратният носител на титли от Големия шлем - Стан Вавринка

...
Трикратният носител на титли от Големия шлем - Стан Вавринка
Коментари Харесай

Джокович е най-удобният съперник на Вавринка от Голямата тройка

Трикратният притежател на трофеи от Големия шлем - Стан Вавринка организира онлайн диалог в обществените мрежи с някогашната №1 - Крис Евърт. В него те дискутираха дългогодишната тематика кой от Голямата тройка е най-велик за всички времена. Швейцарецът бе безапелационен, че това е Федерер.

„ Той е най-хубавият за всички времена. Печелил е всичко, побеждавал е всички. По-добър е от останалите и е по-добър от мен. Стилът му на игра е напълно друг – слага те напрегнат от самото начало, нападателен е, постоянно сменя темпото. За мен е по-трудно в сравнение с, в случай че някой продължава да насочва същите удари още веднъж и още веднъж ", споделя Стан.

Олимпийският първенец на двойки от Пекин 2008 разяснява и играта на Рафаел Надал. Според него сервисът на Рафа е един от най-подценяваните удари в спорта.

„ Имам усложнения да върна топката поради въртеливото придвижване и сервиса с лява ръка. Няма най-хубавия сервис, само че всякога ме затруднява и ме слага мигновено напрегнат. На клей е невероятно да играеш сполучливо против него, не помни ", продължава той.

„ Новак е играчът от Голямата тройка против който обичам най-вече да се състезавам, даже да съм печелил неведнъж. Представям се най-добре против него и съм имал щастието да покажа най-хубавия си тенис против него в шампионатите от Големия шлем. Срещу него мога да арестувам силата си в продължение на три, четири или пет часа – в тези три мача, в които го победих, демонстрирах личната си игра ", прям е Вавринка.

„ Дори и да съм побеждавал Рафа и Новак, те въпреки всичко остават по-добри от мен. Различна категория са. Победих ги няколко пъти на разнообразни места, само че знам, че са от друга лига ", признава приятелят на Федерер.

„ В мъчно потомство сме, не е елементарно да спечелиш освен това поради Голямата тройка и Мъри. Нуждаех се от повече време, с цел да доближи върхова форма. Някои хора може да се чудят за какво не бях спечелил шампионат от Шлема преди 28-годишна възраст, само че не е значимо – направих го и това е позитивната част. Можеше и в никакъв случай да не го направя, да остана в топ 20 до края на кариерата си и да съм супер благополучен, тъй като считам, че това е ужасно достижение ", приключи участникът на Sofia Open 2018 и 2019.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР