Трикратният кандидат за президент на Франция и твърдоляв стрелец Жан-Люк

...
Трикратният кандидат за президент на Франция и твърдоляв стрелец Жан-Люк
Коментари Харесай

„Не“ за Меланшон? Френската левица търси обединяваща фигура преди законодателните избори

Трикратният претендент за президент на Франция и твърдоляв стрелец Жан-Люк Меланшон съобщи в сряда, че е „ кадърен “ да стане идващият министър-председател на страната, в случай че ляв съюз завоюва болшинство на предварителните законодателни избори, планувани за 30 юни и 7 юли. Изявлението му беше посрещнато с студен отговор от някои съдружни съдружници на фона на опасенията, че Меланшон е прекомерно разногласен, с цел да управлява левицата.

„ Не се изключвам, само че не се натрапвам “, сподели Меланшон, създателят на твърдолявата партия La France insoumise (France Unbowed или LFI), по отношение на опцията да стане министър-председател по време на изява по телевизия France 2. Президентът на Франция избира своя министър-председател, само че министър председателят нормално идва от партията с болшинство в Националното заседание.

Изявлението му идва на фона на продължаваща буря във френската политика. Президентът Еманюел Макрон в неделя разгласи разпускането на Националното заседание и свика законодателни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР