Трикратната световна шампионка в скока на височина на открито Мария

...
Трикратната световна шампионка в скока на височина на открито Мария
Коментари Харесай

Ласицкене бясна, призова Тайгарт да си “мери приказките”

Трикратната международна шампионка в скока на височина навън Мария Ласицкене сподели на изпълнителния шеф на Американската антидопингова организация Травис Тайгарт да си “мери приказките”, откакто той прикани Световната антидопингова организация (WADA) да вземе най-строги ограничения и да забрани присъединяване на Русия на Олимпийските игри в Токио следващата година.

26-годишната рускиня напомни на Тайгарт за някои от допинг свадите с американски спортисти, както и за неналичието на наказване за пропуснати допинг инспекции за състезатели от Съединени американски щати (б.а. визирайки Крисчън Коулман). Тя обърна внимание и на обстоятелството, че някои американски спортисти използват неразрешени стимуланти, с цел да лекуват здравословни проблеми.

“Може да питате (Ланс) Армстронг, (Джъстин) Гатлин, (Крисчън) Коулман и всички ваши спортисти за това. Мерете си приказките, моля”, написа Ласицкене в Instagram.

По-рано тази година Ласицкене се изрече остро против Крисчън Коулман, който беше позволен до присъединяване на Световното състезание в Доха и стана първенец на 100 метра след три пропуснати допинг инспекции.

“За какво се борим? Накъде отиваме? Този мъж пропусна допинг проби и даже не го крие. Той не е бил разполагаем на допинг ченгетата и в този момент е международен първенец! Сега той е новото лице на атлетиката. Това смешка ли е? Всеки път като чуя името Коулман ченето ми увисва. Защо ни е потребност тази антидопингова битка тогава? Къде са всички тези атлетически комисии, които неотложно подписаха РУСАДА да не бъде възобновена?”, показа Ласицкене след Световното.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР