Трикратната световна шампионка по колоездене в дисциплината "Мадисън" Ейми Питерс

...
Трикратната световна шампионка по колоездене в дисциплината "Мадисън" Ейми Питерс
Коментари Харесай

Световна шампионка е в кома след тежко падане

Трикратната международна шампионка по колоездене в дисциплината "Мадисън " Ейми Питерс (Нидерландия) е сложена в кома, откакто е претърпяла и интервенция, породени от тежко рухване по време на подготовка в Испания. Това заяви Колоездачният съюз на Нидерландия през днешния ден.

30-годишната Питерс e eдна от най-силните състезателки и национална шампионка в шосейните надпревари. Тя е претърпяла интервенция за унищожаване на натиска върху мозъка й, породен от рухването и удара, и нейният екип споделя, че "ще бъде допустимо да се направи оценка на вероятните вреди ", когато лекарите я разсънят след няколко дни. След това ще стане ясно и по какъв начин тъкмо ще бъде проведено възобновяване й и дали ще има отрицателни последствия.

От Колоездачният съюз на Нидерландия оповестиха, че за момента няма да вършат повече изказвания за нейното положение и помолиха всички участници в взаимната подготовка и очевидци да съблюдават дискретност.

Питерс завоюва международните трофеи в дисциплината "Мадисън " през 2019-а, през 2020-а и през 2021-а година дружно с Кирстен Вилд. Но на Олимпийските игри това лято в Токио пропусна да си тръгне с каквото и да било отличие, защото се подреди четвърта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР