Трикратната световна шампионка по бокс Дейзи Ланг (Деси Кирова), която

...
Трикратната световна шампионка по бокс Дейзи Ланг (Деси Кирова), която
Коментари Харесай

Българката Дейзи Ланг със световно признание

Трикратната международна шампионка по бокс Дейзи Ланг (Деси Кирова), която повече от 10 години живее в Лос Анджелис, получи почетната премия за 2017 година от Международната федерация по женски бокс за принос в развиването на спорта.

Призът бе връчен на най-успешната европейка в женския бокс по време на гала в Лос Анджелис.
За огромното предопределение, за българите в чужбина и за идния мач на Кубрат Пулев беседваме по телефона близо 12 години след първите ни срещи на международния кино фестивал в Кан.

Деси, честита премия! Всички българи имаме мотив да се гордеем с теб! А и цяла Европа, защото ти бе пионер в женския бокс за континента. Какво е чувството да получиш такава премия?
Това е огромно самопризнание за тежкия труд, за лишенията и рисковете през които съм предходна. Като се замисля от кое място съм тръгнала и през какво съм предходна, а и къде съм стигнала – все едно е било през вчерашния ден. Щастлива съм че съм българка и европейка – усещам се оценена за всичкия труд, за рисковете, които поех сама. Това е почитание за целия сложен път, с цел да реализира тази моя фантазия. Това задоволство се прави оценка от професионалната интернационална асоциация. Да те оценят в непозната страна, освен това съм победила доста американки – за мен е огромно почитание и почит. Наред с огромните светила Майк Тайсън, Мохамед Али – в професионалния бокс.

След Германия твоят път те води през Океана. От какъв брой години си в Щатите?
В Щатите пребивавам откакто прекъснах с бокса – над 10 години. Повече от 10 години спортувах - а през 1999 година станах международна шампионка по бокс.

Коя е най-паметната ти победа?
Първата ми победа, когато станах за първи път първенец – в Дюселдорф. Мечтата ми стана действителност – бях щастлива, мач който няма да не помни. Другият е със международната шампионка Лиза Фостър, тя е американка. С този мач повдигнахме равнището на женския бокс. Това е един от най-хубавите ми мачове.

Предстои един значим мач за България и за Кубрат Пулев. Ти пристигна в България за един от предходните му мачове. Какво ще го посъветваш през днешния ден?
Разбира се, че поисквам доста триумфи на Кубрат, религия в себе си, сериозна подготовка да направи, да бъде целеустремен и да се концентрира върху шанса, който му се дава. От него зависи по какъв начин ще се показа – не би трябвало да обръща внимание на медийните изяви, тъй като доста постоянно когато те подценяват, тогава си в по-добра позиция. Всеки има късмет да победи, без значение против кого. В тежката категория има доста изненади – един удар може да реши мача.Все отново този спорт е самостоятелен и зависи от теб самия. Много постоянно се получават изненади в бокса, тъй като се подценява съперника. Всичко зависи от теб и от подготовката преди мача. Ще се веселя да победи, поисквам му триумф! Този спорт е бизнес и не постоянно става по този начин, както бихме желали. Все отново и други чакат на листа и претендират за тази купа. Сега му се дава огромен късмет, което не е елементарно за тежката категория. Да одобри нещата като бизнес, страстите и възприятията пречат. Да се концентрира оптимално върху шанса и да има вяра в себе си, не на хората какво приказват. Ако всичко това успее да съчетае в едно – има късмет. Като всички българи и аз поисквам триумф и притискам палци. Ще виждам мача.

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР