Трикове за красиви цветя – лесни и ефективни Вярвате или

...
Трикове за красиви цветя – лесни и ефективни Вярвате или
Коментари Харесай

Трикове за красиви цветя както за стайните, така и за градинските

Трикове за красиви цветя – лесни и ефикасни

Вярвате или не, храната от кухнята ви ще зарадва и вашите цветя. Много хранителни боклуци способстват за хубостта на стайните и култивиран цветя.

Малки трикове за красиви цветя
Отрязаните цветя обичат лимонада, тъй че те ще останат свежи във вазата 10 дни по-дълго, в случай че изстискате сока на половин лимон във водата или разтворите витамин С. Същото ще постигнете, в случай че добавите аспирин към водата или 2 супени лъжици ябълков оцет и 2 супени лъжици захар. Букетът ще остане по-свеж, в случай че го оставите малко под течаща вода, преди да го поставите във вазата.

Розите (и другите цветя), на които са увехнали цветовете, тъй като не сте ги сложили незабавно във ваза, още веднъж ще се изправят и оживяват, в случай че държите стъблата им в топла вода за малко време.

Но защото отрязаните цветя в действителност не обичат плодовете, в никакъв случай не дръжте купа с плодове до вазата, тъй като те ще изсъхнат по-скоро. Освен това водата, в която държите цветята, няма да мирише, в случай че поставите парче въглен в нея.

От друга страна саксийните растения, изключително тези, които се гордеят с листата си, обичат бирата. Следователно листата им ще станат блестящо зелени, в случай че след почистването им от прахуляк със суха забрадка ги избършете с разтвор 1: 1 бира и хладка вода. Застояла бира, минерална вода, черен чай и употребявани филтърни торбички за чай са съвършен тор за всички типове саксийни цветя, тъй че не ги изхвърляйте, а ги прибавете към водата за поливане.

Можете също да поливате стайните и балконски растения с наслойка от кафе и вода, в която са били варени картофи и яйца. Можете също по този начин да добавите яйчени черупки към водата за поливане и да ги оставите да престоят една нощ, както и прясна или суха квас.

Саксийните растения, само че и градинските цветя, ще виреят по-добре, в случай че покриете земята към тях с бананови кори, които също са ефикасен тор. Ако желаете вашата папрат да е изключително красива и буйна, добавяйте малко мляко към водата за поливане един път седмично. За разлика от откъснатите цветя, саксийните растения обичат ябълките, тъй че части ябълка, заровени в земята, са съвършен тор, който изключително предизвиква цъфтежа. Можете също да се борите с вредителите по растенията с храна, тъй че за предварителна защита сложете скилидка чесън в почвата.

Вижте още: Йод в градинарството: лекува растенията от брашнеста мана и изгниване

В случай, че растението към този момент е нападнато от въшки, належащо е да пръскате саксиите 3 пъти седмично с “отвара от лук ” – сложете ситно нарязан лук в студена вода и го оставете да престои един ден, прецедете и изсипете в спрей бутилка или я направете с вода, в която са били варени лукови люспи.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР