Трикът е добре познат: престъпници издирват в телефонните указатели хора,

...
Трикът е добре познат: престъпници издирват в телефонните указатели хора,
Коментари Харесай

Свирепа турска банда отмъкна стотици милиони евро от германски пенсионери

Трикът е добре прочут: нарушители търсят в телефонните указатели хора, чиито дребни имена звучат архаично, с цел да е несъмнено, че става дума за възрастни хора. После им се обаждат и се показват за чиновници на полицията, които предизвестяват пенсионерите, че са сякаш застрашени от обирджии.

На възрастните хора се споделя, че би трябвало да подсигурят своите скъпоценности и пари в брой, като ги опаковат в плик и го слагат пред външната си врата, с цел да можели служителите на реда да го вземат оттова и запазят на несъмнено място. По данни на немската полиция, с този трик телефонните измамници обират стотици милиони евро всяка година, написа


С плячката е построена цяла империя

За една основна фигура в схемата за измами в Германия споделя списание „ Шпигел “. 32-годишният Амар С., който през декември е арестуван в турския град Измир дружно с десетки свои помощници, провел там „ прът център “ и довел до съвършенство лъжливата скица с подправените служители на реда.

С ограбените пари и полезности от Германия Амар С. основал в Турция цяла изобилно богата империя от прът центрове и хотели, които по всяка възможност перат мръсни пари. При задържането на Амар С. в Измир локалната полиция разкрила пет кг злато, 1,5 милиона евро в брой, огнестрелни оръжия и скъпоценности. Конфискуваното имущество се прави оценка на 105 милиона евро.

Криминалната кариера на Амар С. стартира прекомерно рано. Той е още бебе, когато през 1988 година родителите му и петте им деца идват в Германия. Подадената от тях молба за леговище обаче е отхвърлена като неоснователна. За да не бъде екстрадирано назад в Турция, фамилията потъва в конспиративност. По-късно се пробва в друга немска провинция под подправено име да се показа за семейство от Ливан. И този им опит за приемане на леговище обаче пропада.

Амар С. се демонстрира престъпно още на осемгодишна възраст. Впоследствие той непрекъснато си има работа с полицията поради разнообразни кражби и измами. Само полицията в Бремен има лист от 157 следствия, заведени против него. Бил е и в пандиза, само че откакто излиза оттова още веднъж възобновява престъпната си активност и се специализира в кражби.

През 2012 против него е произнесена присъда за пет и половина години отнемане от независимост, само че Амар С. съумява още преди този момент да избяга от следствения затвор. Той отпътува за Турция, където в Измир стартира втората част от престъпната му кариера. Там той открива първия си прът център, за да обира немски пенсионери. „ Бизнесът “ му толкоз просперирал, че Амир С. присъединил в схемите и своите братя. Чрез фамилията си и познати в Германия основал същинска империя за телефонни измами.

Особено нагли нарушители

Фалшивите служители на реда работели непрекъснато. Единственото условие към тях било да приказват немски без акцент. На пенсионерите в Германия се казвало, че полицията е по петите на нарушители, които желаят да им откраднат полезностите или даже, че спестяванията им в банката са застрашени от грабеж, заради което ги карали да изтеглят спестяванията си и да ги „ дадат на предпазване “ на несъмнено място. Мошениците, които отивали, с цел да прибират пакетите с пари и полезности, получавали по 500 евро на всеки маршрут.

Обирите на нищо неподозиращи пенсионери вървели толкоз добре, че измамниците почнали да не одобряват бижута: в един подслушан диалог на Хикмет К. - един от съдружниците на Амар С. - се казвало: „ Бижута и други такива неща да не пипате, копеле. Това основава единствено главоболия. Злато – да, само че никакви бижута. Тези немски бижута нямат никаква стойност – това е казусът “.

С особена безочливост нарушителите обирали възрастни хора, като благодарение на специфичен програмен продукт не просто прикривали телефона, от който се обаждат, само че и го манипулирали по този начин, че да наподобява като телефон на локалната полиция. Колко необезпокоявано се е чувствала бандата на Амар С. в Турция си проличава по фотоси в обществените медии.

Предстои правосъден развой в Турция

Мошениците от бандата на Амар С. се снимали в Инстаграм, ползвайки същинските си имена и неприкрито демонстрирайки благосъстоянието си. Един от тях театралничил на фона на златисто бюро, зад което висели окачени скъпоценни саби. Същият поствал и свои фотоси пред едно Порше, както и веселба със свои приятелки край басейна. Самият Амар С. също показал първокласния си живот в една първокласна вила в покрайнините на Измир и любовта си към скъпите коли. С първокласния му живот по турското крайбрежие на Средиземно море първоначално е свършено: в Турция го чака правосъден развой.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР