Тригодишното момченце – едно от близначетата, приети с травми и

...
Тригодишното момченце – едно от близначетата, приети с травми и
Коментари Харесай

Състоянието на тригодишните близначета се подобрява, момченцето излезе от кома

Тригодишното момченце – едно от близначетата, признати с контузии и недохранване в болница, излезе от кома и няма заплаха за живота му. Независимо от това детето ще остане под лекарско наблюдаване. Сестричката му също е в положително здравословно положение. Предстои да бъде изписана от болничното заведение и призната в Център за настаняване от фамилен вид с непрекъсната здравна грижа.

Майката, Мария Стефанова, не е посещавала децата си в болница, само че както твърди пред обществените е „ получавала информация от трети лица “. Тя даде единодушие децата ѝ да бъдат дадени в приемно семейство. Междувременно е отказала помощта от БЧК, както и да се записва в Бюрото по труда и да получи консултация с психолог. Като претекст е изтъкнала, че чака завръщането на брачна половинка си от чужбина. Придружител на близнаците в болничното заведение е тяхната баба.

По случая през февруари Районната прокуратура в Пловдив образува досъдебно произвеждане за неполагане на грижи от родител за децата, които са били оставени без контрол и с това е основана заплаха за тяхното физическо развиване. Тогава майката описа, че момченцето е потърпевшо от паднал върху главата му гипсов орнамент. При приемането лекарите откриха, децата са били недохранени с тегло неотговарящо на възрастта им и със синини по тялото.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР