Тригодишно дете се лекува успешно в чужбина с подкрепа от

...
Тригодишно дете се лекува успешно в чужбина с подкрепа от
Коментари Харесай

Опасения сред родителите на дете: Лечението му е прехвърлено от Турция в Белгия


Тригодишно дете се лекува сполучливо в чужбина с поддръжка от Здравната каса. Сега обаче е взето решение лекуването да бъде преместено от Турция в Белгия, което основава терзания измежду околните му.

Ема се ражда с диагнозата ретинопатия на недоносените. Само на 5 месеца отпътува за Турция, с цел да получи опцията да огледа към света.

„ Успешно е лекувана в Турция в продължение на три години, там избавиха зрението, откакто в България ми споделиха, че единствено Господ може да ни помогне. Фактически лекуването, което е в Турция, е да се постави един силикон на ретината, с цел да не се отлепи и това я избавя досега “, изясни Мартин, татко на Ема.


До момента Националната здравноосигурителна каса е подкрепяла фамилията на Ема, само че в този момент е взето решение лекуването да бъде преместено в Белгия.

„ До Белгия се пътува единствено със аероплан, а очното налягане е противопоказно за нашето дете да се подвига на такава височина “.

От Националната здравноосигурителна изпратиха писмена позиция до bTV:

„ Към сегашния миг достъпа до лекуване на територията на Европейския съюз е възобновен, заради което се предлага обзор и оперативно лекуване на дясно око в град Антверпен, Белгия “.


Така за фамилията на Ема остава да продължат борбата за зрението на детето си, както и тази против системата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР