Тригодишният Бъди е едно от оцелелите кучета от огнения ад

...
Тригодишният Бъди е едно от оцелелите кучета от огнения ад
Коментари Харесай

Анимал Хоуп за ужаса в Боровец: Опитахме се да направим рай в центъра на ада

Тригодишният Бъди е едно от оживелите кучета от огнения пъкъл в околност Боровец преди дни. Имал е шанс, тъй като два дни преди случая доброволката Деси го взима при себе си.

В този подслон са живеели девет кучета, до момента в който им търсят дом. Почти всеки ден за тях са се грижили доброволци от " Анимал Хоуп ". Сред тях е и Деси, която без да подозира се трансформира в избавител на Бъди. Тя е и първата, която идва след пожара.

" Последната клетка беше изцяло опожарена. Мечо и Беки-две от кучетата бяха изцяло изгорели и в прилежащата клетка другите две кученца доста неприятно и те изгорели единствено, че бяха живи. Беше доста тежко ", споделя доброволецът Десислава Попова.

Имотът е възложен безплатно на " Анимал Хоуп " от българка, която живее в Испания. Идеята е била в къщата да настанят човек, който се нуждае от дом, а в двора да се отглеждат кучета, до момента в който се търсят осиновители. Реално обаче приюта за кучета няма лиценз.

" Опитахме се да създадем парадайс в центъра на пъкъла. Просто късно разбрахме, че сме в пъкъла. Кучетата лаят, всички кучета лаят, обикновено е. Да, имало е случаи, в които куче лае повече от другите и са ни правили забележка, само че множеството от хората тук даже ни помагаха ", декларира Светла Димитрова, " Анимал Хоуп "-Варна.

Доброволците от " Анимал Хоуп " са безапелационни, че палежът е тенденциозен, а като причинител показват съседът, който живее насреща. Многократно са имали спорове с него, поради които са подали над 10 тъжби в полицията.

Екип на NOVA потърси индивида, апетитен от доброволците като причинител. Къщата му е оградена от висока бетонна ограда, а на портата няма звънец.

Към момента прокуратурата към момента проверява случая, с цел да откри причинителя. Назначени са пожаро-техническа и ветеринарномедицинска експертизи, защото има потърпевши животни.

А до момента в който следствието тече доброволците разчистват останките от кучешкия подслон.

От " Анимал Хоуп " насочат и зов към всеки, който може да помогне. В момента се търсят приемни домове за оживелите кучета и различен парцел, в който да изградят нов подслон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР