Трифонов избрал Пламен Николов от СушицаШуменски зет е, хвалят го

...
Трифонов избрал Пламен Николов от СушицаШуменски зет е, хвалят го
Коментари Харесай

Философ, продавач на шнорхели е кандидат за премиер

Трифонов избрал Пламен Николов от Сушица
Шуменски шурей е, хвалят го от “Има подобен народ”

Вторият проектопремиер, който Слави Трифонов показа в 17.00 часа в президентството, е Пламен Николов - народен представител от Има Такъв Народ за повторно. От биографията му, оповестена в уеб страницата на партията, излиза наяве, че той е с философско обучение и е в бизнеса със шнорхели. Николов дава отговор у нас за бизнеса на американската компания finisswim, която продава спортно плувно съоръжение като шнорхели, очила за плуване, плавници, падъли, буйове и други артикули от същата гама. Според портфолиото му от уеб страницата на “Има подобен народ” Николов е общоприет шеф за Европа, Близък Изток, Оперативно-наблюдателно дело и Африка. Офисът на интернационалната компания, оперираща на над 60 пазара, се намирала в столичния квартал “Орландовци”.

На предварителните парламентарни избори на 11 юли Николов беше показан от Има Такъв Народ като лидер на листата на партията и шуменски шурей. “Труд” откри, че брачната половинка му се споделя Бояна, която пък е приключила преди време прилежащата гимназия в града. Шуменци още помнят представянето на книгата на брачната половинка на Пламен Николов “Думи в сребърна кутия”. Изданието, което потапя читателя в изисканата атмосфера на една чисто женска поетическа визия, е двуезично - на български и британски език, а преводач на британските текстове е брачният партньор Пламен Николов.

Самият Николов пък е роден в Горна Оряховица, видно от уеб страницата на Народното събрание. На изборите от 4 април Пламен Николов също беше претендент за народен представител, само че от 25-МИР в София.

Николов е приключил междинното си обучение в шуменската филантропична гимназия “Йоан Екзарх Български” с профил археология и история през 1995 година

Директорката на елитната гимназия Валентина Тодорова съобщи пред “Труд”: “Изключително поласкани сме, наш възпитаник да бъде препоръчан за министър председател. Преподавала съм му по философия, с изключение на шестици, той друга оценка не е получавал. Завърши с първия випуск на гимназията. Още тогава беше доста образован и упорит ученик”. Тодорова означи, че Пламен Николов по-късно самичък е избрал да продължи с философията. След като приключва висше в СУ, специализира в Австрия със стипендия “Ернст Мах” в Университета на Клагенфурт.

От Има Такъв Народ го показват и с прекосяването на Мениджърски тренинг институт в Сан Франциско - Съединени американски щати.

По информация на Има Такъв Народ Николов дава отговор за цялостното бизнес показване на компанията, в която работи, на 67 интернационалните пазара със 600+ търговски B2B колегата. Управлява всички процеси в компанията, свързани с комерсиалния оборот, разходния баланс, ЧР, финансовите потоци и маркетинг активността. Работил е с огромни клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, Спортона, ЕМАГ, Плувни федерации, Олимпийски национални комитети.

В 17.00 часа Николов съобщи пред Румен Радев: “За мен е чест!”. А сутринта изненадващо от Плевен Радев разгласи, че няма повече време за губене и връчва мандат на хората на Слави в петък.

“Хората гласоподаваха за вас с упованието да консолидирате фронта на смяната против проваления корупционен модел на властта. Време е да схванат по какъв начин и с кои личности”, обърна се Радев към Има Такъв Народ откакто връчи мандата за държавно управление на Николов.

На “Дондуков” 2 от Има Такъв Народ бяха ръководителят на ПГ на партията Тошко Йорданов и зам.-председателите Филип Станев и Ивайло Вълчев, както и депутатът Станислав Балабанов.

Идеите му в образованието
Утрояване на преподавателските заплати
Не удвояване, а утрояване на заплатите на преподавателите от приблизително и висшето обучение в България. Това е съществена точка от програмата, с която Пламен Николов се изявява на чуване при Станислав Трифонов.

Николов предлага от идващия бюджетен интервал неотложно сумарно нарастване на бюджета на министерствата на образованието и културата най-малко до размера на този на Министерство на вътрешните работи. Идеята му е да се изключат сумите за финансови разноски и поддръжка от бюджетна на образователните заведения и засвидетелствуване на нуждата от такива суми след разрешителни процедури при общинските препоръки или обособените институции, на които обособените учебни заведения са подведомствени. Друго предложение е “частично преосмисляне на финансирането на образователните заведения от бюджет, провиснал на глава, към бюджет, отпускан към образователното заведение”. И най-после - преустановяване на закриване на учебни заведения в дребните обитаеми места и субсидирането им от страната, до момента в който са в положение още веднъж да бъдат субсидирани от общините.

Родът на Пламен Николов е от стражишкото село Сушица. Това удостовери пред “Труд” кметицата на селището Надка Никова.

“Цялото село се вълнува и гордее, че човек, обвързван със Сушица е препоръчан за премиер”, съобщи пред “Труд” Никова.

Дядо му Параскев Николов преди време е бил счетоводител на локалната Земеделска кооперация.

“Славеше се като доста почтен, учтив и прецизен човек”, показа Никова.

Кметицата добави, че родителите на Пламен Николов били учители и още преди той да се роди, напуснали Сушица. Живели и работили за малко в Горна Оряховица и по-късно се преселили в Шумен.



“Предатели!”, “Подмяна!”, “Мафия!”, “Еничари!”, “Мишки!”. Това крещеше група протестиращи пред президентството, измежду които и Йоло Денев и попът с неразбираем статут отец Дионисий. Те обясниха, че са срещу Слави Трифонов и неговия претендент Пламен Николов, които нито за една минута не са били на митингите предходната година, а в този момент са пристигнали да вземат мандат и да станат ръководещи. Протестърите се пробваха да обкръжат Николов и групата на “Има подобен народ”, само че се намеси полиция, която ги изведе. Денев и Дионисий се заканиха да излязат всяка вечер на жълтите павета. #Снимки Пламен Стоименов

От фейсбук
Константин Мишев: Този е Господин Никой


Разберете разликата. След измененията Съюз на демократичните сили нямаше по какъв начин да има хора с опит в ръководството на страната. До оня миг единствено комунистите бяха управлявали България. Ако рухването на Желязната завеса беше станало примерно с 20 години по-рано..., можеше да се чака опитни хора да поемат властта в България. Но след 45 години или множеството бяха убити или измрели, или бяха към този момент доста възрастни. И тогава беше напълно естествено неопитни хора като Желю Желев, Иван Костов или Филип Димитров да се нагърбят с тези тежки задания. Но през днешния ден сме 32 години по-късно. Тези, които са били на 20 години тогава, в този момент са на 52 години. Разбирате ли разликата?

Та защо пиша това? Да предлагаш за министър-председател човек, който няма никаква визия от ръководство на страна, е незаконно. Бих схванал въпреки всичко, в случай че е бил политическа фигура и даже без административен опит въпреки всичко е определен поради политическата си битка и хрумвания. Ама този е Господин Никой.

Никой в никакъв случай не му е чувал името; никой в никакъв случай не е прочел и ред за неговите идеологически, стопански или управнически хрумвания и позиции. Наистина Господин Никой, който е посочен да ръководи нашата България.
Това не просто е несериозно - това е престъпно. Това е политическа чалга. По-добре беше да е Николай Василев, в сравнение с този.

Стига с опити с нашия измъчен народ! Стига!

Напрежение по коридорите
Хаджигенов: Питаха ни дали ще подкрепим Илиев. Казахме им: „ Не! “


Часове преди церемонията по връчването на мандата в президентството, от Има Такъв Народ са имали среща с ИБГНИ. “Имахме среща с управлението на “Има подобен народ”, на която попитахме кой ще бъде претендентът за министър председател. Разговорът беше: “Бихте ли подкрепили кандидатура сходна на Петър Илиев? Отговорът беше не”, съобщи пред Би Ти Ви Николай Хаджигенов от “Изправи се БГ! Ние идваме!”. И означи, че занапред в тяхната парламентарна група ще разискват дали ще поддържат кандидатурата на Пламен Николов. От Българска социалистическа партия пък оповестиха, че идната седмица ще желаят среща с Николов за целите в програмата му.

Демократична България не се въздържаха от коментар. “Парламентът е цялостен с несъгласия, само че отговорността и морала изискват да се направи, тъй че суверена да остане удовлетворен. Пламен Николов е лекар по философия на правото и стопанска система и владее три езика. В Народното събрание ще бъде нашият кандидат- министър председател с държавно управление, което ще представим там”, съобщи ръководителят на ПГ на “Има подобен народ” Тошко Йорданов. “Ако този кабинет мине и стартира да извършва тези целите, само че в това време някоя от политическите сили на които държим най- доста за поддръжка не я получаваме, ще одобряват, че поддръжката е завършила и тогава ние, защото за нас властта не е непременно, ще предоставим опцията някои различен да управлява”, сподели Йорданов.
Борислав Цеков, доктор по конституционно право, пред “Труд”: Обратното преброяване за кабинет стартира


Обратното преброяване за сформиране на постоянно държавно управление, което се употребява с политическото доверие на Народното събрание, към този момент се отброява. Това съобщи пред “Труд” докторът по конституционно право Борислав Цеков.
Точно 7 дни има претендентът за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група, да предложи конструкция и състав на Министерския съвет съгласно член 99 от Конституцията. В случая крайната дата е 7 август.

Когато в 7-дневния период претендентът за министър председател не успее да предложи държавното управление, президентът в рационален период разпорежда това на претендент за министър-председател, посочен от втората по бройка парламентарна група. В случая това е ГЕРБ, само че водачът на партията Бойко Борисов към този момент няколко пъти бе безапелационен, че в този парламент от ГЕРБ ще върнат мандата. Това значи, че и вторият изследователски мандат ще бъде несполучлив.

Тогава политическото време се сгъстява. За разлика от предните две стъпки, при които на президента е предоставена гъвкава и необусловена с експлицитен период опция за съвещания и подготовка на парламентарните групи да излъчат претендент, при третата стъпка Конституцията му дава 7-дневен период да разпореди третия мандат, само че към този момент не на претендент за министър председател, а “на някоя последваща парламентарна група”.

Когато проучвателният мандат е завършил сполучливо, президентът предлага на Народното събрание да избере претендента за министър-председател. Но в случай че не се реализира единодушие за формиране на държавно управление, президентът назначава служебно държавно управление, разпуска Народното събрание и насрочва нови избори в периода по член 64, алинея 3, а точно - предварителни избори за нов парламент се създават най-късно до два месеца след преустановяване на пълномощията на предходното.

Актът, с който президентът разпуска Народното събрание, дефинира и датата на изборите за ново Народно заседание.
В хипотезата, че договарянията за сформиране на кабинет в границите на 46-oто Народно заседание са несполучливи и партиите не могат да намерят формула за сформиране на държавно управление, евентуалната дата за разформироване на Народното събрание е в интервала към и малко след 16 август.

Преди да се разпусне обаче, Народното събрание би трябвало да гласоподава датата за президентските избори.

Кулоарната информация е, че вероятната първа такава дата е 24 октомври.

При този вид, това Народно заседание няма по какъв начин да се впише за избори 2 в 1 и разумната дата за трети предварителни парламентарни избори е към 17 октомври.

Това значи, че през седмица или най-много 2, през есента ще вървим на избори.

От изказванията на служебното държавно управление обаче стана ясно, че в бюджета са планувани средства за избори 2 в 1. Въпросът е, дали може изборите за президент да бъдат “изтеглени” седмица по-рано, в случай че влезем в сюжета за нови парламентарни избори, които да съвпаднат с датата за президентския избор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР