Тридесет ранени и осем загинали, сред които дете - това

...
Тридесет ранени и осем загинали, сред които дете - това
Коментари Харесай

Поне осем загинали, сред които дете, и 30 ранени след руски ракетен обстрел над Виница -

Тридесет ранени и осем починали, измежду които дете - това е равносметката към този момент от съветски ракетен обстрел над Виница, заяви украинската полиция , представена от УНИАН. 

По предварителна информация 3 съветски ракети са попаднали в постройка с офис пространства. Засегнати са също постройката на офицерския съвет и околните жилищни блокове. 

" На мястото избухна пожар, който се популяризира и на паркинга. В момента там горят към 50 автомобила. Спасителите работят по потушаването на пламъците ", се споделя в отчета на полицията.



Пожарникари се борят с пламъците от горящите коли.

Във Виница са изпратени профилирана следствена и оперативна група от Главния следствен отдел на Националната полиция и съдебномедицинска лаборатория.

По-рано денем имаше няколко гърмежа в града. Общинският съвет първо заяви за една детонация, а по-късно добави повече информация. Жителите на Виница разгласяват фотография на дирек пушек над града, без да показват местоположението му. Те оповестяват също, че са чули няколко детонации.

Председателят на регионалната държавна администрация на Виница Сергей Борзов удостовери за протичащото се в града.

" Има мъртви и ранени. Броят им е в развой на уточняване. Четири ракети над района бяха свалени от силите за противовъздушна защита ", съобщи той.

" Ракетни офанзиви в центъра на града. Има ранени и мъртви, измежду които и малко дете.

Всеки ден Русия унищожава цивилни жители, убива украински деца, насочва ракети към цивилни обекти. Там, където няма нищо военно. Какво е това, в случай че не открит терористичен акт?

Нечовеци. Държава, в която има убийства. Терористична страна ", написа украинският президент Володимир Зеленски в канала си в Telegram.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР