Тридесет и първото издание на международния джаз-фестивал Варненско лято е

...
Тридесет и първото издание на международния джаз-фестивал Варненско лято е
Коментари Харесай

Триото на Антони Дончев и Шарън Кларк Квартет закриват джаз-феста Варненско лято

Тридесет и първото издание на интернационалния джаз-фестивал " Варненско лято " е към своя край. Тази вечер (31 юли) от 20:30 часа на сцената в Английския двор на Археологическия музей ще можем да се насладим на осъществяванията на обичания от джаз-почитателите Антони Дончев и неговото трио, както и на Шарън Кларк Квартет от Съединени американски щати.

Билетите са на цена 30 лева и могат да бъдат закупени на входа след 18 часа. Цената на билета за деца от 9 до 15-годишна възраст е 5 лв., научи Moreto.net 5 лева

С името на Антони Дончев са свързани съвсем всички влиятелни изяви на българския джаз през последните години. Диригент на Биг Бенда на Българското радио от 2010 година, учител по пиано в Националната музикална академия „ Панчо Владигеров “ и Югозападния университет „ Неофит Рилски “, Антони Дончев е ослепителен образец за актуален музикант, който с лекост и умеене се оправя с разнородните форми на музициране при започване на 21. век. Вокалът на триото Павел Терзийски употребява гласа си като музикален инструмент и импровизира в разнообразни жанрове. Мнозина го намират за модернист в избрани постановъчни похвати в пеенето. Своята класа и харизма в триото внася и именития в музикалните среди Росен Захариев – тромпет, корнет, флюхорна и перкусия.

Шарън Кларк Квартет от Съединени американски щати влива типичен американски джаз във варненския фестивал. Самата Шарън Кларк е била солист на оркестъра на Дюк Елингтън, оркестър Джаз мастъруъркс към Смитсониън (SJMO), симфоничните оркестри на Ричмънд и Балтимор. Участвала е в безчет фестивали в страната и чужбина. Както SJMO, по този начин и Фондация Лудакрис избират Шарон Кларк да извърши техните обособени трибюти на Куинси Джоунс.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР