Тридесет и девет тела са открити досега в земите, собственост

...
Тридесет и девет тела са открити досега в земите, собственост
Коментари Харесай

Близо 40 тела са открити в земи, собственост на пастор от Кения

Тридесет и девет тела са открити до момента в земите, благосъстоятелност на свещеник в крайбрежна Кения, който беше задържан за това, че карал почитателите си да постят до гибел, оповестява Асошиейтед прес.

Началникът на полицията в окръг Малинди Джон Кембой съобщи, следва разкопаване на  други плитки гробове в земята, благосъстоятелност на свещеник Пол Макензи. Той беше задържан на 14 април поради връзки със сектантска активност.

Общият брой на починалите е минимум 43 души, защото още четирима души са умряли, откакто предходната седмица те и други хора са били открити да гладуват в интернационалната черква " Добра вест ".

Полицията е поискала от съда да позволи задържането на Макензи за по-дълго време, защото следствието на гибелта на неговите почитатели продължава.

Органите на реда влязоха в парцела на пастора в Малинди след сигнал от жители. Там бяха открити 15 изтощени от апетит лица, в това число четиримата, които по-късно починаха. Последователите декларирали, че са гладували по разпореждане на пастора, с цел да се срещнат с Исус.

Полицията е била известена, че във фермата на Макензи има десетки плитки гробове, чието разкопаване е почнало в петък.

През последните четири дни самият Макензи разгласи гладна стачка, до момента в който е в полицейския арест.

Пасторът е бил задържан два пъти преди този момент - през 2019 година и през март тази година, във връзка със гибелта на деца. Всеки път той е бил освобождаван под гаранция, като и двете каузи към момента се преглеждат от съда.

Местните политици приканиха съда този път да не го освобождава, като осъдиха разпространяването на сектите в региона на Малинди.

Сектите са постоянно срещани в Кения, където обществото е мощно религиозно, отбелязва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР