Тричленен състав на Софийския апелативен съд постанови мярка за неотклонение

...
Тричленен състав на Софийския апелативен съд постанови мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Свекърът на задушената с фолио Евгения излиза от ареста

Тричленен състав на Софийския апелативен съд постанови мярка за неотклонение " домакински арест " за 60-годишния някогашен чиновник на ДАНС Пламен Владимиров, който е упрекнат като помощник в убийството на 33-годишната му снаха Евгения, осъществено от неговия наследник и брачен партньор на жертвата - Орлин Владимиров.
Още по темата
В средата на октомври м.г. младата жена беше оповестена за изчезнала точно от 36-годишния Орлин. Пред служителите на реда мъжът обяснил, че Евгения тръгнала за фитнес в прилежащ столичен квартал, само че по-късно не се прибрала, а телефонът й бил изключен. Близо месец продължи издирването на дамата, която бе майка на 6-годишно момченце. В началото на ноември проверяващите откриха тялото на Евгения Владимирова, натъпкано в куфар, изхвърлен в хвостохранилище край Перник.

Орлин и Пламен Владимиров бяха арестувани и направиха цялостни признания.

Двамата съпрузи се скарали, евентуално поради ревнивост, и Орлин се нахвърлил на Евгения, душил я с ръце, а дамата припаднала. Владимиров помислил, че я е умъртвил и омотал четири пъти главата й във фолио, като покрил устата и носа. Всъщност в този миг дамата била жива, въпреки и в безсъзнание.

След това 36-годишният мъж извикал татко си Пламен, който качил тялото на снаха си в персоналния си автомобил с куфар и го изхвърлил в хвостохранилище край Перник.

Софийският градски съд остави и двамата за непрекъснато в ареста, а по-късно мярката бе доказана и от апелативните магистрати.

Преди седмица обаче Софийски градски съд е приел, че към този момент не е налице обосновано съмнение, че някогашният чиновник на ДАНС е знаел, че синът му ще убие жена си и му е заречен помощ за укриването на тялото ѝ. Затова градските магистрати са трансформирали мярката за неотклонение на Пламен Владимиров в най-леката допустима - " подписка ".

Решението е протестирано и през днешния ден тричленен състав на Апелативен съд - София с ръководител Пламен Дацов и членове Светла Букова и Димитър Фикиин анулира определението на Софийския градски съд.

Апелативните съдии намират, че мярката на Владимиров би трябвало да бъде променена в " домакински арест " най-много поради множеството хронични болести, които постановат непрекъснатото му медикаментозно лекуване и санитарна грижа. Според САС обаче обоснованото съмнение, че Владимиров авансово е заречен помощ на сина си за укриване на натрупа и изтриване на следите, в случай че убие брачната половинка си и майка на детето им, към момента не е разколебано. В тази посока има показания на очевидци, листчета със собственоръчно изписани имена на свързани с убитата Евгения лица, открити в дома на Владимиров, данни за взаимно пътешестване със сина му в региона на Перник. При това състояние мярката " подписка " не е вярна и законосъобразна, реши САС.

Определението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР