Тричленен състав на Окръжния съд в Пазарджик призна за виновен

...
Тричленен състав на Окръжния съд в Пазарджик призна за виновен
Коментари Харесай

4 г. и 8 месеца затвор за бившия антимафиот, прегазил първокласничка на пешеходна пътека

Тричленен състав на Окръжния съд в Пазарджик призна за отговорен и осъди на 4 година и 8 месеца " отнемане от независимост " към този момент някогашния чиновник на бранш " Борба с проведената престъпност " Владимир Панайотов, който блъсна и умъртви 7-годишната Моника на пешеходна пътека в село Братаница.
Още по темата
Трагедията се случи на 19 юли м.г., когато антимафиотът карал по служебна задача лек автомобил " Шкода ", благосъстоятелност на ОД на МВР-Пазарджик. Панайотов нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност предизвикал гибелта на 7-годишната Моника.

Съдебното дело завърши за малко повече от три часа, като мина по реда на съкратеното правосъдно разследване – обвиненият призна всички обстоятелства и условия в обвинителния акт. В резултат на това присъдата му се понижава автоматически с 1/3 – по този начин в началото избраните 7 година тя беше редуцирана на 4 година и 8 месеца, заяви в. " Виделина ". Освен това съдът то лиши от удостоверение за ръководство на МПС за период от 5 години.

В правосъдната зала прокурор Ангел Панков и частната обвинителка, представляваща фамилията на Моника желаеха ефикасна присъда, само че подчертаха, че при определянето й би трябвало да се вземат поради положителните характеристични данни на подсъдимия, като се обърне внимание на смекчаващите виновността му условия. На собствен ред юристът на Панайотов акцентира, че поради безупречното му досие като чиновник на Регионално звено БОП – Пазарджик той би трябвало да получи условна присъда. Освен това обвиненият за 25 година стаж зад кормилото имал единствено едно нарушаване, сподели още Любомиров, а също и направил опит да помогне на детето.

На излизане от залата и Панайотов, и юристът му Любомир Любомиров обявиха, че ще апелират размера на присъдата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР