Тричленен състав на Апелативен съд – София потвърди изцяло решението

...
Тричленен състав на Апелативен съд – София потвърди изцяло решението
Коментари Харесай

Съдът отхвърли окончателно искането на Брендо да излежи присъдите си у нас -

Тричленен състав на Апелативен съд – София удостовери напълно решението на Софийския градски съд, с което е отхвърлено настояването на Евелин Банев-Брендо да изтърпява в България ефикасните присъди, които са му наложени от съдилищата в Италия (20 г.) и Румъния (10 г.) за наркотрафик.

Апелативните магистрати показват, че настояването на Банев може да се преглежда единствено в случай че той се намира на територията на страна членка на Европейския съюз, защото е обвързвано с налагане на ефикасни присъди в границите на тези страни.

Според формалните данни Банев се укрива след произнесената у нас 6-годишна ефикасна присъда. През 2018 година той е бил разгласен за общодържавно търсене, а по-късно е издадена Европейска заповед за арест.

Обявен е с алена бюлетина и за интернационално търсене и краткотрайно задържане, с цел да бъде екстрадиран у нас.

Междувременно наказаният Брендо е бил в Украйна, където е арестуван от 8 до 21 септември 2021 година Освободен е с решение на съда, откакто е получил украинско поданство. След това местонахождението му е незнайно.

От събраните данни апелативните магистрати вършат извод, че Банев не се намира на територията на България, още повече че при първото негово легално влизане в страната би трябвало да бъде арестуван и пратен да излежава присъдата си, постановена от Софийския градски съд.

Поради това молбата му е неприемлива, а производството по нея се приключва.

Определението на САС е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР