Tribune.bgБългария не подкрепя и не е част от общата поръчка

...
Tribune.bgБългария не подкрепя и не е част от общата поръчка
Коментари Харесай

Симпатизанти на ПП/ДБ и видни протестъри за Радев: „Окаяно човече с пагони, съжалявам, че съм дал два пъти гласа си за теб“, „Сопол“, „Позор“, „Путиноиден офицер“

Tribune.bg

„ България не поддържа и не е част от общата поръчка за доставка на снаряди за Украйна. България ще поддържа европейските дипломатически старания за възобновяване на Украйна. Докато ръководи служебното държавно управление България няма да дава на Украйна своите изтребители, нито своите зенитно-ракетни комплекси, нито танкове и бронетранспортьори. “ Това съобщи президентът Румен Радев при откриването на конференцията „ Антикорупция и национална сигурност “.

Изявлението на президента Румен Радев разпалва за следващ път довчерашните му гласоподаватели от протестърските среди, както и симпатизантите на Политическа партия и Демократична България.

Лансираният от АБВ, а след това на два пъти издиган от Българска социалистическа партия държавен глава втори мандат, се ползваше с откритата поддръжка на същите симпатизанти, без чиито гласове преизбирането му на поста преди година и половина щеше да бъде невероятно. През 2021 година в тв спор Радев даже съобщи изрично, че Крим е съветски. Това се случи месеци преди Русия да нападне Украйна.

 ГЕРБ/СДС

Едва през последните месеци, с към 7 години забавяне, искрено проруските позиции на президента започнаха да вършат усещане и на досегашните му почитатели.

Във вторник в обществените мрежи заваляха рецензии към Радев и неразбиране по кое време по този начин се е обърнал на 180 градуса.

Предлагаме ви част от мненията по тематиката:

Радослав Бимбалов

Не можете да прочетете сред редовете това изказване?

Нека ви оказа помощ.

„ Докато ръководи служебното държавно управление, България няма да е част от европейската борба против надигащия глава съветски фашизъм, няма да извършва уговорките си като част от Европейски Съюз и НАТО и няма да преглежда себе си като самостоятелна от Русия страна. “

Дори няма да разясня безобразното предизборно подстрекателство, което този овластен путиноиден български офицер си разрешава.

Това лице сега еднолично ръководи страната ни. Ако към момента не ви е хванало боязън, значи или сте цялостни наивници, или сте изключителни мазохисти.

Николай Хаджигенов

Радев е срам!

С омерзение

Един елементарен АДвокат

Илиян Василев

По мотив на откровената неистина на Радев – Стоянов, че в договорката за 2-та милиарда евро, за муниции, не се включвали калибри, които ние имаме на склад и произвеждаме, ето думите на Борел: „ Европейски Съюз ще финансира муниции за западни И СЪВЕТСКИ оръжия, като в листата за закупуване са включени артилерийски снаряди с диаметър 155 мм и 152 мм. Държавите членки ще могат да работят независимо, в случай че не желаят да се причислят към общата скица за закупуване на Европейски Съюз, сподели той. Доставките на муниции от Европейски Съюз за Украйна би трябвало да бъдат „ бързи, евтини и в нужните количества “, сподели той, като омаловажи опасенията, че снарядите няма да дойдат в точния момент.

Моят въпрос към сътрудниците на Москва Румен Радев и Димитър Стоянов – Путин е пасажер към Хага, вие несъмнено няма да попаднете в Акапулко.

Веселин Дремджиев

Македония (!!) е предоставила 4 щурмови самолета Сy25 на Украйна. Което, както написа някой в Туитър, потвърждава, че „ нямат нищо общо с нас “.

Наистина – в София путиновите проксита във властта, отпред с Радев, обезверено се гърчат, лъжат безсрамно и заработват за последно.

Деян Мотов

Натовски военачалник ли е тоя сопол

 

Хаго Бабикян

Окаяно дребосъче с пагони, скърбя, че съм дал два пъти гласа си за теб. Как не можаха хората, които стоят зад него, да му измислят нещо по-правдоподобно за мотив да не оказваме помощ на Украйна?! Как да звучи разумно от устата на боен да приказва за реализиране на мир във война (започната от Русия) само и единствено посредством дипломация?! Я да си представим, че Съединени американски щати едно време са решили да кажат на Съюзниците, че то тая работа с принуждение няма да стане и би трябвало с дипломация. Дали Хитлер щеше да спре при Москва, а? Не мисля.

Войната един ден ще свърши и ще се помнят делата. Ясно и отчетливо ще е ясно кой каква позиция е заел, какво е споделил, по какъв начин и с какво е оказал помощ. Е, нали щяхме да се въвлечем във войната, в случай че пратим оръжия, господин Радев, какво стана? Путин атакува ли ни? Не. Врели-некипели не ми се слушат повече.

Президентът на една страна е нейното лице. Той би трябвало да е мъж на място и да не се опасява да вземе сходни решения, когато се появи нужда. Въпрос на достолепие, изправен гръбнак и обикновен прочит на политическата конюнктура.

Румен Радев, за такива като теб хората са измислили фразата „ from hero to zero “. Ти може би знаеш по какъв начин е на съветски.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР