Трибуналът на Букурещ наложи мярка предварителен арест на четирима души,

...
Трибуналът на Букурещ наложи мярка предварителен арест на четирима души,
Коментари Харесай

Оставиха в ареста четирима души, заподозрени за малтретиране на възрастни хора в Румъния

Трибуналът на Букурещ наложи мярка прелиминарен арест на четирима души, забъркани в мрежа за употреба на лица с увреждания в три приюта за възрастни хора в окръг Илфов в директно съседство до Букурещ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Прокурори от Дирекцията за следствие на закононарушенията на проведената престъпност и тероризма бяха поискали заповеди за арест за 24 обвинени по този случай, само че трибуналът даде единодушие единствено за четирима от тях. На 11 души бе наложена мярка домакински арест, на шестима – правосъден надзор, а трима ще бъдат разследвани на независимост.

Петдесет и шест възрастни хора бяха открити в нечовешки условия в три приюта в окръг Илфов. Възрастните хора бяха откарани в лечебни заведения в Букурещ от екипи на Мобилната работа за незабавна помощ, а четирима от тях бяха оставени за лекуване.

Над 100 възрастни хора бяха избавени при акцията след обиски на няколко приюта, в които жителите, доста от които в неравностойно състояние, са били бити, държани гладни и принуждавани да работят.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР