Триъгълник на тъгата на шведския режисьор Рубен Йостлунд спечели Златната

...
Триъгълник на тъгата на шведския режисьор Рубен Йостлунд спечели Златната
Коментари Харесай

Златната палма в Кан за Триъгълник на тъгата

" Триъгълник на тъгата " на шведския режисьор Рубен Йостлунд завоюва " Златната палма " за най-хубав филм на кинофестивала в Кан в събота, съобщи Ройтерс, осведоми Българска телеграфна агенция.

Социалната ирония удържа победа в конкуренцията с други 20 кино лентата, отбелязва ДПА.

" Триъгълник на тъгата " е история за света на инфлуенсърите и на супербогатите. Едно от местата, на които се развива действието във кино лентата, е първокласна яхта. След като яхтата бива похитена от пирати, една част от пътуващите с нея се озовават на остров, на който йерархичните зависимости, съществуващи допреди това, търпят внезапна смяна.

Тазгодишното 75-о издание на кинофестивала се организира в цялостния си искра, откакто през последните две години имаше ограничавания поради коронавирусната пандемия, отбелязва Ройтерс.

" Близост " на Лукас Донт и " Звезди по пладне " на Клер Дени си поделиха премията на журито.

Южнокорейският артист Сон Кан-хо завоюва наградата за най-хубава основна мъжка роля за присъединяване му във кино лентата на японеца Хирокадзу Корееда " Брокерът ", съобщи Франс прес. Във Франция той бе показан под името " Добрите звезди ".

Във кино лентата артистът извършва ролята на мъж, забъркан в трафик на бебета, към който се събира разнородна група хора.

Иранската актриса Зар Амир Ебрахими взе премията за най-хубава основна женска рола за присъединяване ѝ в трилъра на Али Абаси " Свещеният паяк ". На гала в Кан актрисата, говорейки на фарси, благодари на Франция, че я е приютила, откакто тя трябваше да напусне родината си през 2008 година поради полов скандал.

" Тази вечер имам възприятието, че съм минала дълъг път, с цел да доближи до тази сцена, веднъж, белязан от много унижения ", съобщи тя.

Секс абсурдът, в който бе забъркана актрисата, бе обвързван с появяването на фрагменти в интернет, документиращи жена да прави секс. Твърдеше се, че това е била актрисата. Тя първо отхвърли, само че години по късно в изявление за иранска стратегия призна, че е била на фрагментите. Тя твърдеше още, че те са пуснати от някогашен другар, който желал да ѝнавреди.

Във кино лентата, за който в този момент бе наградена в Кан Зар Амир Ебрахими, се споделя за журналистическо раследване на похищения над проститутки в град Машхад, дело на сериен палач.

" Военно пони " за преплитащата се орис на две момчета, живеещи в индиански резерват в Америка, завоюва премията " Златна камера ". Отличието се дава за кино дебют. Филмът е дело на Джина Габъл и Райли Киоу (внучка на Елвис Пресли). Той бе показан в раздела " Особен взор " на фестивала в Кан.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР