Три законопроекта, свързани с горивата, трябваше да бъдат разгледани днес

...
Три законопроекта, свързани с горивата, трябваше да бъдат разгледани днес
Коментари Харесай

Комисията по енергетика прие забрана на износ от България на петролни продукти от руски нефт

Три законопроекта, свързани с горивата, трябваше да бъдат прегледани през днешния ден от парламентарната енергийна комисия, съобщи БНР. Депутатите обаче отложиха разискването на оферти от " Продължаваме промяната " план на решение за използване на дерогацията, който целеше понижаване цените на горивата на вътрешния пазар. 

Отложиха и оферти от ГЕРБ законопроект за компенсиране на разноските на потребителите на моторни горива. 

На първо четене одобриха законопроект на Движение за права и свободи за надзор за използване на дерогацията за закупуването, вноса или прехвърлянето на недопечен нефт, транспортиран по море и на петролни артикули с генезис от Русия или изнесени от Русия. 

В законопроекта се предлага възбрана на износа за недопечен нефт и нефтопродукти, които са обект на дерогацията, което произлиза от наредбите на регламента на Европейския съвет. Задължените лица заявяват пред Агенция " Митници " вноса на недопечен нефт и нефтопродукти с генезис Русия не по-късно от 7 дни преди реализирането на вноса. Нефтопродуктите би трябвало да се съпровождат с документ, който да удостовери, че стоките са или не са създадени от недопечен нефт с генезис от Русия или изнесен от Русия. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР