Три забележителности във Варна – Римски терми, Аладжа манастир и

...
Три забележителности във Варна – Римски терми, Аладжа манастир и
Коментари Харесай

Варна допълва 100-те национални туристически обекта

Три забележителности във Варна – Римски терми, Аладжа манастир и парк-музей „ Владислав Варненчик “ стават част от придвижването „ Опознай България - 100 национални туристически обекта “. Специалните печати, с които се удостоверява визитата и запознаването със съответната забележителност, бяха връчени през днешния ден от кмета на Варна Иван Портних на Ася Стефанова -уредник на Римски терми, Валери Кинов -уредник на Аладжа манастир и Мартин Костов – шеф на парк-музей „ Вл. Варненчик “. До момента измежду 100 национални обекта са Регионалния исторически музей и Военноморския музей.

„ В последния работен ден преди огромния християнски празник Великден, Варна влиза в сбирката на 100-те национални туристически обекта с още три нови музея. Напълно справедливо те стават част от Движението „ Опознай България “, защото съхраняват неповторимо благосъстояние от историческата памет на Варна и на България. Това е част от упоритостта ни да развиваме морската столица и като дестинация за 4 сезона. Варна има какво да покаже и с какво да се гордеем, продължаваме с напъните ни за социализиране на обектите от културно-историческото завещание, съобщи пред гостите кметът Иван Портних.

На събитието участваха още Коста Базитов – зам.-кмет, Игор Лазаренко – шеф на РИМ –Варна, Марияна Кръстева – шеф на Военноморския музей, Соня Георгиева – шеф на дирекция „ Туризъм “ към Община Варна и Марица Гърдева – ръководител на отрасловата комисия към Общински съвет.

Движението “Опознай България – 100 национални туристически обекта ” е основано по самодейност на Българския туристически съюз. Целта е повече българи да се срещнат с неповторимите естествени и исторически забележителности, музеи и монументи. Раздават се и оценки – при посещаване на 25 обекта се връчва бронзова значка, при 50 – сребърна и при 100 - златна значка. По предложение на непрекъснатата комисия по „ Туризъм, търговия и рекламна активност “ към Общински съвет са включени и трите обекта.

Вече е отпечатан и първият тираж от 20 000 книжки с включени новите забележителности, като на задната корица град Варна се показва като дестинация четири сезона. На ръководителите на петте обекта бяха предоставени книжки от новия тираж, които ще бъдат връчени гратис на първите 10 младежи до 18 години, посетили съответния музей.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР