Три вида работни визи ще въведе във Великобритания министър-председателят Борис

...
Три вида работни визи ще въведе във Великобритания министър-председателят Борис
Коментари Харесай

Великобритания въвежда 3 вида нови визи

Три типа работни визи ще вкара във Англия министър-председателят Борис Джонсън  при победа на идните избори през декември.

Първата категория визи „ извънреден гений ” ще бъдат издавани на учени, гении от започващи организации и хора, които ще допринесат за растежа на стопанската система на Англия. Подобни визи ще бъдат издавани на прима-балерини и първи цигулки, изяснява Джонсън в изявление за вестник „ Съндей Таймс ”.

За такива хора няма да е належащо да имат предложение за работа в страната, а визи ще им бъдат издавани в действен порядък.

Във втората категория попадат квалифицираните служащи като лекари и медицински сестри, които към този момент имат предложение за работа в Обединеното кралство.

Третият тип визи е предопределен за хора, които идват в страната „ на отраслов принцип ” за краткосрочна работа, която не изисква подготовка. Такива са сезонните служащи в селското стопанство. Тази категория жители нямат да имат опция да получат право на непрекъснато престояване.

Джонсън изяснява, че системата ще бъде проведена по австралийски пример и ще разреши да се върне контролът върху английските граници след напускането на Евросъюза.

След нововъведението Англия ще остане „ отворена за целия свят ”, без значение от предстоящото понижаване на броя на идващите в страната мигранти.

Трудовите мигранти от Европейски Съюз и от други страни ще разполагат с равни условия за работа.

Предсрочните избори, провокирани от политическата рецесия поради Брекзит, ще се проведат на 12 декември. Консерваторите се стремят към реализиране на Брекзит на 31 декември, до момента в който демократичните демократи се афишират за продължение на участието в Европейски Съюз. Лейбъристите дават обещание да бъде извършен нов референдум.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР