Три вида наркотици, културно-исторически ценности, незаконно оръжие и боеприпаси са

...
Три вида наркотици, културно-исторически ценности, незаконно оръжие и боеприпаси са
Коментари Харесай

Трима задържани при акция „Бяло в Кърджали

Три типа опиати, културно-исторически полезности, нелегално оръжие и муниции са били открити от полицията във фамилни парцели в село Горно Къпиново, осведомят от ОД на МВР-Кърджали.

Проверките са били в хода на профилираната интервенция за противопоставяне на разпространяването и притежаването на опиати, прецизират от дирекцията.

В жилище и в помощни постройки в село Горно Къпиново чиновници от бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ и служители на реда от районно управление (на МВР) в Кирково намерили към 70 грама суха листна маса, която при тест реагирала на марихуана, към 30 грама бяло прахообразно вещество, за което пробата отчел, че е амфетамин и към 5 грама кафяво вещество, реагирало на хероин. При претърсванията били открити още нелегално притежавани пушка, револвер и 98 патрона, а също и 17 артефакта, нерегистрирани по съответния ред.

Наркотиците, оръжието, боеприпасите и археологическите обекти са били конфискувани и са на предпазване в районно управление (на МВР) на полицията в Кирково. За период до 24 часа са арестувани двама мъже на 41 година и 66 година и 64-годишна жена. Образувани са три досъдебни производства - за нелегално придобиване и държане на високорискови опиати, за нелегално владение на оръжие и муниции, за неидентифицирани и нерегистрирани археологически обекти.

При профилираната интервенция в Кърджали са били открити и нерегистрирани моторни транспортни средства. Автомобил „ Воксхол “, ръководен от 24-годишен, бил тестван в региона на село Широко поле. При информация служителите на реда открили, че колата е с прекъсната регистрация. При инспекция на лек автомобил „ Субару “ с 59-годишен водач в землището на село Седловина станало ясно, че колата не е записана по надлежния ред. Образувани са досъдебно произвеждане и инспекция, по които работят бранш „ Охранителна полиция “ и проверяващ служител на реда.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР