Три танкера с втечнен газ от Америка ще осигурят достатъчни

...
Три танкера с втечнен газ от Америка ще осигурят достатъчни
Коментари Харесай

Директорът на "Булгаргаз" Иван Топчийски: Газ ще има, но с цена близо до пазарната

Три танкера с полутечен газ от Америка ще обезпечат задоволителни количества за битовите консуматори за тази година, както и половината от клиентите на свободния пазар. Договорът за тях би трябвало да се подпише до 19 август.

В това беше безапелационен шефът на " Булгаргаз " Иван Топчийски по Българска национална телевизия. Останалите четири танкера са контрактувани за първите месеци на идната година. Има запазен потенциал до края на октомври, работи се за прекачване и за ноември и декември.

Според Топчийски контрактуваната цена е близка до пазарните, само че сега фирмите, които доставят газ, също гледат своя интерес, а за нас първи приоритет е съществуването на газ.

Той счита, че има време да се обезпечат слотовете за ноември и декември и инфраструктурата за техния транспорт от ревитуса. Пътят е открит ", успокои шефът на сдружението.

Ако танкерите не се доставят, ще се търсят други количества на свободния пазар и като финален вид, само че доста малко евентуален, е да се извърши договорът с " Газпром ".

" Не сме спирали преписка с тях, чакаме отговор дали биха подсигурили, че няма да има риск за " Булгаргаз ", само че не е огромна вероятността ", счита Топчийски.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР