Три ще са подвижните избирателни секции в община Плевен -

...
Три ще са подвижните избирателни секции в община Плевен -
Коментари Харесай

Представителите на партии определиха състава на подвижните секционни комисии

Три ще са преносимите изборни секции в община Плевен - една от тях ще е за гр. Плевен, втората - за гр. Славяново, а третата е за дребните обитаеми места в общината. Това е записано в решение на Общинската изборна комисия - Плевен, която дефинира и числения им състав - по седем члена ще има във всяка от комисиите.

Представителите на парламентарно показаните партии и обединения участваха през днешния ден в съвещания в Заседателната зала на Община Плевен за установяване състава на преносимите секционни изборни комисии (ПСИК) и се споразумяха за следното систематизиране:

- ПСИК за гр. Плевен – ръководител от ГЕРБ, заместник-председател от „ Възраждане “, секретар – ППДБ, членове: 1. Движение за права и свободи, 2. Има Такъв Народ, 3. Българска социалистическа партия, 4. „ Възраждане “;

- ПСИК за гр. Славяново – ръководител от ППДБ, заместник-председател от Движение за права и свободи, секретар – Има Такъв Народ, членове: 1. ГЕРБ, 2. Българска социалистическа партия, 3. „ Възраждане “, 4. ГЕРБ;

- ПСИК в дребните обитаеми места – ръководител от „ Възраждане “, заместник-председател от Българска социалистическа партия, секретар от ГЕРБ, членове:1. Движение за права и свободи, 2. ППДБ, 3. Има Такъв Народ, 4. ППДБ.

Подадените досега заявки за гласоподаване с преносима урна от жители с двигателни усложнения при произвеждането на избори за общински съветници и кметове в Община Плевен на 29 октомври 2023 година са близо 60. Срокът за заявяване на гласоподаване с ПСИК за всички обитаеми места в община Плевен е 23октомври.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР